Lukuaika: 4 Min
Kaikki rakastavat paahdettua kanaa, mutta reseptissä onnistuminen ei ole aina helppoa. Tutustu siis kokoamiimme vinkkeihin aina parhaista kanamausteista herkullisiin kanamarinadeihin. Kerromme myös vähärasvaisen paahdetun kanan reseptin, joka on terveellinen, mutta silti maukas ja mehukas. Lue lisää helposta uunikanasta ja muista kanaresepteistämme – eikä sinun tai vieraidesi tarvitse enää koskaan kärsiä kuivasta kanasta illallispöydässä!
On hienoa, jos saanut ostettua jääkaappiisi laadukkaan palan kananlihaa, mutta paahdettu kana ei ole mitään ilman oikeita mausteita. Jos jätät kanasi maustamatta ruokaa laittaessa, siitä saattaa tulla kuivaa ja mautonta.
Maustamisessa on viime kädessä kyse makuasiasta. Jos tarjoilet kanaa kasvislisukkeen ja perunoiden kera, haluat ehkä vain ripotella lihan päälle suolaa ja pippuria. Jos haluat kokeilla jotain hieman mausteisempaa, testaa esimerkiksi paprikajauhetta, kanelia ja chiliä. Vaihtoehtoisesti rosmariini tai timjami antavat kanallesi perinteisemmän, yrttisen maun. Maustaaksesi kanasi hiero vain yrttejä ja mausteita huolellisesti lihan pintaan.
Marinadi on kastike, jota hierot kanaan – kokeile esimerkiksi mausteista grillimarinadia tai klassista hunaja-sitruunamarinadia. Marinadi tekee kanasta mehukkaan ja lisää lihan makuun uskomatonta syvyyttä.
Marinoimalla kanaa pari tuntia ennen sen valmistamista voit estää sen kuivumisen uunissa, tehdä kanastasi rapeaa ja todella maukasta. Jos halua lihastasi erityisen mehukasta ja herkullista, kokeile kaataa lusikallinen marinadia kanan päälle, kun se paahtuu uunissa.
HD9870/20
HD9867/90
Uunikanaresepti: näin valmistat terveellisen uunikanan Jos haluat paahtaa uunikanan kokonaisena perinteisessä uunissa, se vaatii aikaa ja huolenpitoa. Jos valmistat kanan huolellisesti, pääset tarjoilemaan perheellesi mitä mehukkaimman ja maukkaimman kanaruuan. Paahdettu kana ilman öljyä airfryerin avulla Philipsin airfryereissa on ainutlaatuinen rasvanpoistotekniikka, joka erottelee ja kerää ylimääräisen rasvan. Voit nauttia herkullisesta ruoasta, joka on rapeaa päältä ja mehevää sisältä – ja mahdollisimman vähärasvaista. Airfryerilla paahdettu kananliha onkin terveellistä, ja laite on helppo puhdistaa käytön jälkeen. Ja jos haluat tarjoilla ranskanperunoita kanasi kera, voit valmistaa ne Philipsin airfryerilla jopa 90 % tavallista pienemmällä rasvamäärällä.‡
Sinulla on kaksi vaihtoehtoa kanan paahtamiseen. Voit joko paahtaa sen perinteisesti uunissa tai käyttää airfryeria – valitse esimerkiksi Philpsin Airfryer XL. Airfryerin käyttö on vaivatonta, ja se sopii täydellisesti sekä kokonaisen kanan tai kananrinnan paahtamiseen.
Ilmafriteerauskeitin eli airfryer on täydellinen laite terveellisen paahdetun broilerin valmistukseen. Esimerkiksi Philipsin Airfryer XXL on niin iso, että sen sisään mahtuu kokonainen kana. Lisäksi se on neljä kertaa nopeampi kuin tavallinen uuni.†
† Verrattuna lihan/porsaankyljysten kypsentämiseen, 6 kpl (1,7 lbs), tavallisessa uunissa.
‡ Verrattuna perinteisessä friteerauskeittimessä valmistettuihin perunoihin.