• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 5 Min

    Näin valmistat terveelliset kanaruuat kotona

     

    Kana on vähärasvaista ja proteiinipitoista, mutta kanaruokien valmistustapa vaikuttaa siihen, miten terveellistä kana viime kädessä on. Mikä on siis terveellisin tapa valmistaa kanaa?


    On olemassa monia terveellisiä kanareseptejä ja tapoja valmistaa kananrintaa, -reisiä, -siipiä ja muita linnun osia. Hyvä uutinen on, että kun käsillä ovat oikeat välineet, terveellisten kanaruokien valmistamisen ei tarvitse olla monimutkaista tai aikaa vievää. Seuraavaksi me kerromme sinulle monia hyviä vaihtoehtoja valmistaa terveellistä kanaa! Vinkkaamme muun muassa parhaat airfryer -reseptit kanasta ja kerromme, miten voit kypsentää kanan ilman öljyä.

    Näin valmistat kanaa airfryerilla

     

    Air frying – eli ilmapaistaminen – on innovatiivinen tapa valmistaa kanaa. Se antaa kanalle hyvän maun ilman, että kanaa tarvitsisi kypsentää runsaassa öljyssä. Se on erinomainen vaihtoehto uppopaistamiselle, sillä airfryer -kana on rapeaa ja maukasta, mutta ei vaadi läheskään yhtä paljon rasvaa kuin uppopaistaminen. Ruuan kypsennyksessä hyödynnetään öljyn sijaan voimakasta kuumaa ilmavirtaa. Sinun ei tarvitse jäädä paitsi herkullisista kanansiivistä tai muista täydelliseksi paistetuista kanaherkuista – kaikki tämä voidaan saavuttaa pienemmällä määrällä öljyä ja suuremmalla määrällä ilmaa!


    Vinkki: Philipsin Premium Airfryer XXL:n mukana saat kokeiltuja ja testattuja reseptejä, joilla pääset helposti alkuun. Nauti lempikanaruuistasi, joihin tarvitset vain ruokalusikallisen (tai vähemmän) öljyä. Vain Philipsin airfryerissa on rasvanpoistotekniikka, joka erottaa ja kerää ruuan ylimääräisen rasvan. Laitteeseen mahtuu kokonainen kana, ja airfryer kypsentää sen neljä kertaa nopeammin kuin uuni.


    Me suosittelemme aloittamaan airfryerin käytön helpolla mutta tehokkaalla hunaja-sitruunakanan reseptillä. Jos suunnittelet grillausta, miksi et kokeilisi mausteisia kanankoipia, jotka valmistetaan kielensä mukanaan vievässä marinadissa. Tai jos haluat hieman eksoottisempia makuja, kokeile tätä täydellisen mureiden aasialaisten kanasiipien reseptiä. Airfryer mahdollistaa monipuoliset mutta silti yksinkertaiset tavat valmistaa kanaa – ja pitää ystäväsi ja perheenjäsenesi tyytyväisinä.

    Näin valmistat kanaa ilman öljyä

     

    Jos mietit, miten voit valmistaa kanaa ilman öljyä, grillaus on täydellinen vaihtoehto paistamiselle. Kokeile tätä herkullista kanasalaattia:


    Caesar-salaatti grillatulla kanalla

     

    Ainekset:

     

    • 2 nahatonta ja luutonta kananrintaa puolitettuna pituussuuntaan 
    • 1 pala patonkia tai ciabatta-leipää
    • 1 roomansalaatti (romaine)
    • 1 pieni punasikuri
    • ½ sitruuna (kuori ja mehu)
    • 4 rkl valkoviinietikkaa
    • 3 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl Dijon-sinappia
    • 30 g juuri raastettua parmesaania
    • Hieman rouhittua suolaa ja mustapippuria

     

    Valmistusohje:

     

    1. Sekoita sitruuna, oliiviöljy ja mausteet. Valuta seos kanan päälle ja anna sen marinoitua noin 10 minuuttia lihaa välillä käännellen.
    2. Leikkaa leipä palasiksi ja voitele se oliiviöljyllä.
    3. Grillaa seuraavaksi kananrintaa noin 20 minuuttia.
    4. Irrota salaatinlehdet, pese ja kuivaa ne, ja revi pieniksi palasiksi. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka, sinappi ja mausteet kastikkeeksi.
    5. Paahda leipää kevyesti juuri ennen kuin kana valmis.
    6. Yhdistä kaikki ainekset ja ripottele parmesaaniraaste annoksen päälle.

     

    Jos valmistat terveellistä kananrintaa oikeilla välineillä, ei sinun tarvitse tinkiä lainkaan kanan herkullisesta mausta!

    Mitä tarvitset

    Muita hyviä tapoja valmistaa terveellisiä kanaruokia:

     

    • Uunissa: Kanan valmistus uunissa voi olla yksi tehokkaimmista ja yksinkertaisimmista tavoista kokata kanaa – ja se voi olla myös terveellistä, jos et käytä liikaa öljyä. Kun olet esilämmittänyt 200°C (tai 180°C, jos kyse on kiertoilmauunista), voitele paistoastia kevyesti rasvalla niin, ettei kana tartu siihen kiinni. Mausta kana makusi mukaan, lisää sen pintaan hieman oliiviöljyä ja paista noin 25 minuuttia.

     

    Vinkki: Philipsin Premium Airfryer XXL:n mukana saat kätevän tarvikepakkauksen, jossa on mukana suuri pelti esimerkiksi kanan rintafileille sekä tarvikkeet makeiden herkkujen valmistukseen.

     

    • Wokkaus: Wokkaus on hyvä tapa valmistaa kanaa yhdessä erilaisten kasvisten kanssa. Voit laittaa pannulle mitä tahansa, mitä jääkaapista löytyy, ja lisätä mukaan runsaasti yrttejä ja mausteita – ja pian nopea ja terveellinen illallinen on valmis. Laita ensin kana pannulle ja kypsennä sitä noin 2–3 minuuttia, kunnes se on ruskistunut. Lisää vihannekset ja anna paistua noin 3–5 minuuttia. Se on todella näin nopeaa!
    • Kuumassa nesteessä uppopaistaminen: Uppopaistaminen kuumassa vedessä tai liemessä on yksi perinteisimmistä ruuanlaittotekniikoista – ja se toimii erinomaisesti, jos haluat kypsentää kanan ilman öljyä. Kypsennys onnistuu vedessä, liemessä tai vaikkapa viinissä. Laita viipaloitu kana pannulle ja peitä se vedellä. Anna kiehahtaa keskilämmöllä ja hauduta sitten miedolla lämmöllä. Kana valmistuu näin noin 15 minuutissa, mutta käytä mieluiten ruokalämpömittaria varmistamaan, että lihan lämpötila on paksuimmasta kohdasta 75°C ja että kana on täysin kypsää. 
     
    Oikeilla välineillä ja näillä ideoilla, jotka tukevat terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, opit helposti laittamaan terveellisiä ja yksinkertaisia kanaruokia. Halusit sitten oppia valmistamaan kanafileitä airfryerilla tai grillaamaan täydellistä kanaa kotona, älä koskaan tingi mausta terveellisiä kanaruokia tehdessäsi!

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.