• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 3 Min

    Miten valmistaa kotitekoista yrtti- ja valkosipulivoita

     

    Itse tehdyn valkosipulivoin valmistaminen on hyvä tapa saada lisää makua ja vaihtelua ruokavalioon. Yrtti- ja valkosipulivoi ovat sekä maukkaita että monikäyttöisiä, sillä niitä voi hyödyntää osana mitä erilaisempia ruokalajeja aina pannuruuista, leivontaan ja grillaukseen.  Mitä tulee kotitekoisen valkosipulivoin valmistukseen – se on helpompaa kuin luuletkaan. Tutustu valkosipuli- ja yrttivoiohjeeseemme ja opi, miten voit tehdä maukasta maustevoita helposti ja nopeasti kotikeittiössä. 

    How to make garlic and herb butter: the ingredients

    Miten tehdä yrttivalkosipulivoi: ainekset


    Tämä yrtti- ja valkosipulivoiresepti on todella helppo. Se sisältää vain muutaman aineksen ja viisi helppoa vaihetta.

    Tarvitset:

     

    • 250 g pehmeää voita
    • 2 valkosipulinkynttä
    • suolaa ja pippuria
    • 6–8 ruokalusikallista yrttejä
    • tuorekelmua


    Jos haluat kotitekoisesta yrttivalkosipulivoista vegaanisen version, vaihda pehmeä voi johonkin maidottomaan ainekseen, kuten kookos-, kasvi- tai oliiviöljyyn tai vaihtoehtoisesti maidottomaan margariiniin. Valmistat sitten valkosipuli- tai yrttivoin, tai näiden kahden yhdistelmän, edellä mainitut ainekset sopivat hyvin reseptiin. 

    Valmistusvaiheet:

     

    1. Vatkaa pehmeä voi. Käytä sähkövatkainta, ja vatkaa voita kunnes se on rakenteeltaan ilmavaa.
    2. Murskaa valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja murskaa se sitten puristimella tai veitsen lappeella.
    3. Sekoita kaikki ainekset. Sekoita aineksia keskenään, kunnes yrttivalkosipulivoin rakenne on kermaista ja pehmeää. Jos haluat tehdä valkosipulivoita, jätä yrtit pois reseptistä. Jos taas teet mieluummin yrttivoin, jätä pois valkosipuli. Jos haluat sekoittaa kaikki ainekset yhteen tasaisesti ja mahdollisimman vaivattomasti, käytä sauvasekoitinta
    4. Muovaa maustevoimassa voin muotoon tuorekelmun avulla. Voit myös laittaa sen pieneen kulhoon.
    5. Viilennä yrttivalkosipulivoi. Voit säilyttää voita jääkaapissa kaksi viikkoa – jos siitä riittää säilytettäväksi näin kauan!

    Mitä tarvitset

    Näin käytät itse tehtyä valkosipulivoita ja yrttivoita

     

    Nyt tiedät, miten valmistaa itse yrtti- tai valkosipulivoita, mutta mietit ehkä, miten sitä voi käyttää. Tässä muutamia lempi-ideoitamme:  

     

    • Käytä sitä täydellisenä lisukkeena tuoreelle leivälle tai sämpylöille.
    • Sulata se kuuman pihvin päälle ja tarjoile ohessa täydellisesti valmistettuja perunoita.  
    • Valmista kotitekoisia valkosipulivoiperunoita. 
    • Sekoita maustevoita hieman kasvisten, kuten porkkanoiden ja kesäkurpitsan joukkoon ja luo näin maukas lisuke kädenkäänteessä.
    • Käytä kotitekoista valkosipulivoita mehevien lampaankyljysten mausteena. 
    • Kokoa helposti ja nopeasti herkullinen lihamarinadikastike käyttäen aineksena yrtti- tai valkosipulivoita.
    • Höyrytä kalaa ja käytä yrtti- tai valkosipulivoita sen höysteenä. 
    • Sekoita maustevoita pastaan tai riisiin – ja helppo lisuke on valmis.  


    Näin valmistat yrtti- ja valkosipulivoita nopeasti ja vaivattomasti. Nappaa valkosipulivoireseptimme talteen! Tällä valkosipulivoiohjeella ilahdutat taatusti läheisiä ja ystäviäsi – sekä tietenkin heidän makunystyröitään.

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.