1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    • Philips verkkokaupan edut

    • 30 päivän palautusoikeus

    • 2 vuoden takuu

    • Ilmainen toimitus

    Products

    Kahvin    

    valmistaminen

    Eri kahvipaputyypit

    Kahvipavut

     

    Viinin tapaan itselle sopivin kahvipaputyyppi riippuu omasta makuaistista. Eri kahvipavuilla on erilaiset makuvivahteensa esimerkiksi sen mukaan, missä päin maailmaa ne on viljelty.


    Makuun vaikuttavat myös kahvinpensaiden kasvuolosuhteet, kuten korkeus merenpinnasta, lämpötila ja maaperä – jopa sadonkorjuu. Kahvipapujen paahtaminen puolestaan tuo makuun entistä enemmän sävyjä ja aromeja.


    Omaan kahvikuppiisi päätyvä kahvi voi olla vain kahta eri tyyppiä, arabicaa tai robustaa.

    Arabica-kahvi

    Arabica

     

    Kahvien samppanjana tunnettu arabica on aromeiltaan upean täyteläinen, ja siitä tehty kahvi maistuu yhtä aikaa sekä miedolta että vahvalta.

    Robusta-kahvi

    Robusta

     

    Kahvien kofeiinikuningas robusta sisältää noin kaksin verroin tätä piristettä arabica-papuihin verrattuna. Se antaa kahville vahvan ja aavistuksen karvaan maun.

    Kopi luwak -kahvi

    Kopi luwak

     

    Erikoista gourmet-elämystä tavoitteleva voi kokeilla erittäin kalliita kopi luwak -kahvipapuja, joita kerätään indonesialaisen sivettikissan jätöksistä. Mangustia muistuttava kissaeläin herkuttelee kahvimarjoilla ja ulostaa sitten sulamattomat kahvisiemenet. Marjojen läpikäymä ruoansulatusprosessi antaa pavuille niiden erikoislaatuisen aromin.

    Kahvipapujen aromit

    Vastajauhettu

    Rakastamme vastajauhetun kahvin tuoksua – ja syystä. Jokainen kahvipapu sisältää nimittäin noin 800 erilaista aromia ja makua, kuten erilaisia mausteita, yrttejä, pähkinöitä, vihanneksia, kukkaistuoksuja ja hedelmiä.


    Kahvinvalmistuksen taito onkin jokaisen pavun sisältämien aarteiden uuttaminen itse juomaan. Kun pavut jauhetaan, veteen pystytään liuottamaan mahdollisimman paljon näistä vesiliukoisista aineksista, joista kahvikupillinen saa makunsa ja arominsa.

    Kuppi kahvia

    15 minuutin sääntö

     

    Kahvi menettää noin 60 prosenttia aromeistaan jo 15 minuutissa jauhamisesta.

    Siksi suosittelemme:
    • Säilytä kahvipavut ilmatiiviiseen astiaan suljettuna pimeässä ja kuivassa paikassa.
    • Käytä pavut 6–8 viikon kuluessa paahtamisesta.
    • Jauha pavut vasta juuri ennen keittämistä.