Kahvipavut ovat tarkalleen ottaen kahvipensaan marjojen sisällä olevia siemeniä. Haluttu aromi saadaan aikaan paahtamalla vihreitä papuja tiettyyn tummuusasteeseen, minkä jälkeen pavut jauhetaan ja niistä keitetään kahvia.
Kahvipensasta viljellään maapallon trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Ne menestyvät parhaiten korkealla merenpinnan yläpuolella ja kosteanviileässä ilmastossa.
Kahvipapuja on kahta eri tyyppiä: arabicaa ja robustaa. Suositumpi laji on arabica, jossa on hienovarainen aromi, kun taas robustassa on enemmän kofeiinia. Useimmissa kahvisekoituksissa käytetään molempia.
Kypsät punaiset kahvimarjat poimitaan käsin, minkä jälkeen niiden siemenet erotetaan ja kuivataan. Raa’at marjat jätetään vielä pensaaseen kypsymään.
Vihreät pavut paahdetaan tiettyyn tummuusasteeseen, jotta pavuille saadaan haluttu aromi ja niiden tiettyjä ominaisuuksia voidaan korostaa. Paahtoasteita on yleistasolla kolme: vaalea paahto, keskipaahto ja tumma paahto. Mitä tummempi paahto, sitä vähemmän kofeiinia.
Erikoissekoituksia eli tietyn yhdenmukaisen aromin omaavia kahvisekoituksia saadaan sekoittamalla yhteen eri tyyppisiä kahvipapuja ja eri paahtoasteita. Se on taitolaji, jossa tarvitaan haistamista, maistamista ja tarkkaa makuaistia. Pavut sekoitetaan paahtamisessa esille tuotujen yksilöllisten piirteiden ja ominaisuuksien perusteella. Näitä ovat esimerkiksi kaakao- ja kukkaisaromi, rasvaisuus ja terävä happoisuus.
Täydellisen kahvikupin keittäminen riippuu monesta elementistä: jauhatus, lämpötila, uuttamisaika sekä kahvin ja veden suhde. Automaattiset kahvinkeittimemme tekevät valinnat puolestasi vain yhdellä painalluksella. Manuaalisilla kahvinkeittimillämme puolestaan voit päästää sisäisen baristasi valloilleen.
Espressossa on oma vaahtokerroksensa, ja muun tyyppisiin kahveihin maitoa voi lisätä höyrytettynä, vaahdotettuna tai vatkattuna – juuri sellaisena kuin haluat. Parhaimman maun ja kiinteimmän vaahdon saat jääkaappikylmästä täysmaidosta.
Kahvipavut ovat tarkalleen ottaen kahvipensaan marjojen sisällä olevia siemeniä. Haluttu aromi saadaan aikaan paahtamalla vihreitä papuja tiettyyn tummuusasteeseen, minkä jälkeen pavut jauhetaan ja niistä keitetään kahvia.
Kahvipensasta viljellään maapallon trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla. Ne menestyvät parhaiten korkealla merenpinnan yläpuolella ja kosteanviileässä ilmastossa.
Kahvipapuja on kahta eri tyyppiä: arabicaa ja robustaa. Suositumpi laji on arabica, jossa on hienovarainen aromi, kun taas robustassa on enemmän kofeiinia. Useimmissa kahvisekoituksissa käytetään molempia.
Kypsät punaiset kahvimarjat poimitaan käsin, minkä jälkeen niiden siemenet erotetaan ja kuivataan. Raa’at marjat jätetään vielä pensaaseen kypsymään.
Vihreät pavut paahdetaan tiettyyn tummuusasteeseen, jotta pavuille saadaan haluttu aromi ja niiden tiettyjä ominaisuuksia voidaan korostaa. Paahtoasteita on yleistasolla kolme: vaalea paahto, keskipaahto ja tumma paahto. Mitä tummempi paahto, sitä vähemmän kofeiinia.
Erikoissekoituksia eli tietyn yhdenmukaisen aromin omaavia kahvisekoituksia saadaan sekoittamalla yhteen eri tyyppisiä kahvipapuja ja eri paahtoasteita. Se on taitolaji, jossa tarvitaan haistamista, maistamista ja tarkkaa makuaistia. Pavut sekoitetaan paahtamisessa esille tuotujen yksilöllisten piirteiden ja ominaisuuksien perusteella. Näitä ovat esimerkiksi kaakao- ja kukkaisaromi, rasvaisuus ja terävä happoisuus.
Täydellisen kahvikupin keittäminen riippuu monesta elementistä: jauhatus, lämpötila, uuttamisaika sekä kahvin ja veden suhde. Automaattiset kahvinkeittimemme tekevät valinnat puolestasi vain yhdellä painalluksella. Manuaalisilla kahvinkeittimillämme puolestaan voit päästää sisäisen baristasi valloilleen.
Espressossa on oma vaahtokerroksensa, ja muun tyyppisiin kahveihin maitoa voi lisätä höyrytettynä, vaahdotettuna tai vatkattuna – juuri sellaisena kuin haluat. Parhaimman maun ja kiinteimmän vaahdon saat jääkaappikylmästä täysmaidosta.
Kahvien samppanjana tunnettu arabica on aromeiltaan upean täyteläinen, ja siitä tehty kahvi maistuu yhtä aikaa sekä miedolta että vahvalta.
Kahvien kofeiinikuningas robusta sisältää noin kaksin verroin tätä piristettä arabica-papuihin verrattuna. Se antaa kahville vahvan ja aavistuksen karvaan maun.
Erikoista gourmet-elämystä tavoitteleva voi kokeilla erittäin kalliita kopi luwak -kahvipapuja, joita kerätään indonesialaisen sivettikissan jätöksistä. Mangustia muistuttava kissaeläin herkuttelee kahvimarjoilla ja ulostaa sitten sulamattomat kahvisiemenet. Marjojen läpikäymä ruoansulatusprosessi antaa pavuille niiden erikoislaatuisen aromin.
You are about to visit a Philips global content page
Continue