1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Products

    Mantelipikkuleipä

    Vastustamaton maku

    Annoksia 1 p, Kypsennysaika 60 m

    Ainekset

    • 1 vaniljatanko
    • 150 g kuorittuja manteleita
    • 500 g jauhoja
    • 300 g fariinisokeria
    • 4 kananmunaa

    Ohjeet

    • Leikkaa mantelit karkeasti sauvasekoittimen pilkkojalla. Sekoita leikatut mantelit, jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri suuressa kulhossa.
    • Leikkaa vaniljatanko auki ja poista siemenet. Sekoita vanilja ja kananmunat erillisessä kulhossa sauvasekoittimen sekoittajalla.
    • Sekoita kananmunat kuiviin aineksiin, kunnes taikina on tarttuvaa. Tee taikinasta kaksi pitkää pitkoa ja aseta ne voidellulle uunipellille. Taikina nousee uunissa, joten jätä pitkojen väliin vähintään 5 cm tilaa.
    • Paista 30 minuuttia 170 asteessa. Poista pitkot uunista ja anna niiden jäähtyä hieman ennen kuin leikkaat pikkuleivät ½ cm siivuiksi. Aseta siivut pellille ja paista vielä 10-15 minuuttia 160 asteessa, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
    • Pikkuleivät säilyvät ilmatiiviissä säiliössä kaksi kuukautta.
    • Valmistusaika 60 minuuttia.
    Mantelipikkuleipä