Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet

Lypsetyn rintamaidon säilytys

Pidä lypsämäsi rintamaito tuoreena säilyttämällä sitä steriloiduissa tuttipulloissa. Kaikissa Philips AVENT -tuttipulloissa on tiukat korkit, jotka pitävät maidon raikkaana ja tekevät rintamaidon säilytyksestä vaivatonta.  

Kauanko lypsetty rintamaito säilyy?

Voit säilyttää lypsämääsi rintamaitoa jääkaapissa 24 tunnin ajan tai pakastimessa enintään 3 kuukautta. Sijoita maito jääkaapin hyllylle, älä oveen, jotta maidon lämpötila pysyy tasaisena.

Sulamaan ottamisen jälkeen rintamaitoa voi säilyttää jääkaapissa enintään 12 tuntia. Voit säilyttää maitoa kertakäyttöisissä säilytysastioissa, mutta muista merkitä niihin lypsämispäivämäärä, jotta tiedät, milloin maito on lypsetty.

Älä koskaan käytä mikroaaltouunia

Älä käytä mikroaaltouunia lypsetyn rintamaidon sulattamiseen tai lämmittämiseen, koska osa maidosta voi kuumentua epätasaisesti ja lapsesi voi saada palovammoja. 

On suositeltavaa heittää lapsen pulloon tähteeksi jäänyt maito pois jokaisen syöttökerran jälkeen.

Philips AVENT - Storing expressed milk

Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä neuvoja

Lypsämisen hyödyt

Lypsämisen hyödyt

Siirtyminen rintaruokinnasta pulloruokintaan

Siirtyminen rintaruokinnasta pulloruokintaan