Näin valmistat kermaisen ja pinnaltaan kullanruskean perunagratiinin Philips Airfryerissa alle 20 minuutissa. Tämän ruokalajin valmistukseen tarvitaan Airfryerin leivontavuoka. Katso koko ohje täältä!
Annoksia4-6,Kypsennysaika15-25 minuuttia
Airfryer
Ainekset
1 iso sipuli
1 kg kiinteitä perunoita
1 valkosipulin kynsi
1 tl hienonnettua timjamia
4 dl kuohukermaa
1 rkl voita
2 dl juustoraastetta
Korppujauhoa
Suolaa ja pippuria
Ohjeet
1. Paista sipulia voissa, kunnes se pehmenee ja alkaa ruskistua. Lisää valkosipuli ja timjami ja sekoita. Kaada päälle kerma ja kiehauta. Lisää reilusti suolaa niin, että kermasekoitus maistuu lähes liian suolaiselta syötäväksi.
2. Levitä perunaviipaleet paistovuokaan ja kaada lämmin kerma niiden päälle. Sekoita pari kertaa ja tasoita kaikki. Ripottele päälle juustoa ja pari ruokalusikallista korppujauhoja.
3. Laita paistovuoka Airfryeriin ja kypsennä 15 minuutin ajan 180 asteessa, kunnes perunat ovat pehmenneet ja pinnasta on tullut kullanruskea. Ota huomioon, että aika voi vaihdella jonkin verran perunan tyypistä ja viipaleiden paksuudesta riippuen.