Lukuaika: 4 Min
Me kaikki haluamme piristää päivittäisiä aterioitamme tavalla tai toisella – ja täydellinen keino tähän on itse tehty pasta iloisissa väreissä. Käyttämällä helppoja, hauskoja ja värikkäitä pastareseptejämme päivittäiset ruokasi saavat uutta potkua. Kerromme, miten valmistaa helposti pinaattipastaa, punajuuripastaa ja monia muita pastaherkkuja, joiden avulla lisäät kaikki sateenkaaren värit lautasellesi.
Värikkään pastan valmistaminen alkaa itse pastataikinan valmistamisella – ja sitten lisätään väri. Omatekoisen pastan valmistaminen vaatii neljä yksinkertaista ainesta:
Kotitekoisen pastan tekeminen on helppoa, mutta nyt on aika ryhtyä luovaksi! Jos haluat tehdä värikästä pastataikinaa, yhdistä luonnollisia, värikkäitä aineksia, kuten erilaisia kasviksia, muniin ja suolaan tehosekoittimessa. Yhdistä seos sitten jauhoihin ja veteen taikinan luomiseksi.
Saatat miettiä, mitä aineksia tarvitset tiettyjen värien luomiseksi. Tutustu lyhyeen oppaaseemme, jossa kerromme, miten voit tehdä värikästä pastaa turvallisten luonnonvärien avulla.
Itse tehty, värikästä pastaa sisältävä pastaresepti on täydellinen tapa innostaa lapsia – ja aikuisia – nauttimaan sekä laadukkaasta että hauskasta ruuasta. Meidän avullamme opit valmistamaan värikästä pastaa kotikeittiössä ilman keinotekoisia värejä. Ainekset pastaan löytyvät jo todennäköisesti kaapistasi, ja esimerkiksi pinaattipasta ja punajuuripasta syntyvät helposti tutuista aineksista. Tämän oppaan avulla hallitset pinaattipastan, punajuuripastan ja monien muiden värikkäiden itse tehtyjen pastojen reseptit. Voit luoda kaikki sateenkaaren värit pastalautasellesi ongelmitta.
Huom! Mainitut ainesmäärät perustuvat yhden munan pastataikinaan. Ainesten määrää kannattaa aina tarkistaa sen mukaan, mitä pastareseptiä käytät.
Pasta on itse tehtynä erityisen maukasta. Kun olet oppinut värjäämään pastan, mikset opettelisi, miten voit tehdä pastasta ravioleja. Yhdistele värikästä pastaa myös erilaisten kotitekoisten kastikkeiden kera. Meillä on reseptejä, joilla syntyy täydellinen lisuke omatekoiselle pastalle, aina klassisesta bolognesetagliatellesta saksanpähkinäkastikkeella höystettyyn pastaan.
HR2665/96