• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 6 Min

    Gluteeniton tuorepasta – näin valmistat gluteenitonta pastaa tai nuudeleita

     

    Kärsit sitten gluteeni-intoleranssista eli keliakiasta – toisin sanoen olet yliherkkä vehnässä, rukiissa ja ohrassa esiintyville proteiineille – tai olet päättänyt muusta syystä noudattaa gluteiinitonta ruokavaliota, sinun ei tarvitse lopettaa pastasta nauttimista. Gluteiinittomia jauhoja on hyvin saatavilla, joten voit halutessasi herkutella kotitekoisella gluteenittomalla tuorepastalla ja nuudeleilla. Me kerromme, miten valmistat gluteenittoman kotitekoisen pastan ja nuudelit ilman hässäkkää ja vieläpä minimiajassa.

    Gluteenittoman tuorepastan ainekset

     

    Teet pastan sitten käsin tai koneella, paras asia gluteenittomissa pastaresepteissä ovat lukemattomat makumahdollisuudet. Mikset antaisi gluteenittomalle pastataikinallesi potkua kvinoa- tai tattarijauhoreseptin avulla tai vaikkapa lisäämällä porkkanamehua tai pinaattia taikinaan? Nämä ovat kaikki maukkaita vaihtoehtoja – ja täysin gluteenittomia.


    Pienellä lisävaivaamisella gluteenittomat ainekset voidaan yhdistää osaksi kotitekoista pastataikinaa. Lue myös artikkelimme siitä, miten valmistat erinomaisen pastataikinan – sinun on vain muistettava korvata gluteiinia sisältävät ainekset gluteenittomilla vaihtoehdoilla!


    Huippuvinkki: Käyttämällä pastakonetta, joka sekoittaa taikinan automaattisesti, voit ongelmitta sekoittaa erilaisia aineksia gluteenittomaan pastataikinaasi vain kaatamalla ne koneeseen.

    Gluteenittoman pastan valmistus: 3 helppoa tapaa

     

    Gluteenitonta pastaa ei ole aina helppoa löytää kaupasta. Jos se on lempipastaasi tai sinulla on gluteeniin liittyviä ruokarajoituksia, gluteenittoman pastan valmistus on ehdottomasti hyödyllinen taito. Sitä paitsi kotitekoinen pasta maistuu aina herkullisemmalta kuin valmispasta! Kotikeittiöihin hyvin sopivan gluteenittoman pastaohjeemme voi valmistaa joko käsin tai pastakoneella, joka tekee kaiken rankan työn puolestasi. Kuten perinteisen pastan myös gluteenittoman pastan valmistus alkaa aina hyvästä pastataikinasta. 


    Jos sinulla ei ole aikaa nauttia kotitekoisen pastan valmistamisesta käsin, Philipsin Viva Collection -pasta- ja nuudelikone pitää huolen, että pastasi valmistuu helposti ja nopeasti. Voit tehdä gluteenittoman pastataikinan vain 10 minuutissa! Pastakoneen muotoilusuulake mahdollistaa pastan tekemisen monissa eri muodoissa, väreissä ja mauissa lukemattomia erilaisia pasta-annoksia varten.

    Helppo gluteeniton pastaresepti

     

    Kun teet omaa gluteenitonta pastaasi, suurin ero tavalliseen pastaan on, että tarvitset taikinaan aineksen, joka sitkistää ja sakeuttaa sitä.  Me suosittelemme xanthan gum -nimelläkin tunnettua ksantaanikumia, jota voi löytää hyvin varustelluista ruokakaupoista.

     

    Ainekset:

     

    • 315 g gluteenitonta jauhoa 
    • 2 tl ksantaanikumia
    • 1 tl kosher-suolaa
    • 5 kananmunaa.

     

    Valmistusohje:

     

    1. Lisää ksantaanikumi taikinaan aina samaan aikaan kuin gluteiiniton jauho.
    2. Sekoita gluteeniton jauho ksantaanikumiin. Tee tämän jälkeen kuivien ainesten keskelle kolo, johon lisäät kananmunan.
    3. Jos taikina uhkaa kuivua, lisää siihen tarvittaessa vettä. Taikinaan on tarkoitus saavuttaa samanlainen elastisuus kuin tavalliseen gluteiinia sisältävään pastataikinaan.
    4. Vaivaa taikinaa noin 10 minuutin ajan, kunnes siinä on toivottu rakenne. 
    5. Kun taikina on vaivattu, laita se tiiviiseen muovipussiin ja anna levätä noin 30 minuutin ajan.
    6. Taikinan levättyä voit muotoilla sen halutun pastan muotoon.

    Mitä tarvitset

    3 kätevää vinkkiä gluteenittoman pastan valmistukseen

     

    Nyt tiedät, että gluteenittoman tuorepastan valmistuksen pitäisi olla helppoa. Pidä kuitenkin varmuuden vuoksi seuraavat vinkit mielessäsi. 

     

    • Jos vältät kookosjauhoa, mantelijauhoa tai valkoista riisijauhoa, gluteenittomaan tuorepastaan valitsemasi jauhotyyppi on täysin sinun päätettävissäsi. Esisekoitettu jauho, kvinoajauho tai tattarijauho ovat yleensä parhaita vaihtoehtoja.
    • Jos haluat muokata tästä reseptistä gluteenittoman vegaanisen pastataikinan reseptin, jätä kananmuna pois taikina. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos yrität vähentää eläinkunnan tuotteiden käyttöä tai valmistat ruokaa vegaaniystävillesi ja -perheenjäsenillesi. Muista kuitenkin, että saatat joutua lisäämään enemmän vettä taikinaan estääksesi sen kuivumisen.
    • Voit tehdä oman gluteenittoman pastasi Philipsin Viva Collection -pasta- ja nuudelikoneella – aivan kuten voisit tehdä minkä tahansa muunkin pastan. Lisää vain gluteeniton jauhosi koneeseen, valmista kahden erilaisen ohjelman väliltä ja kaada sitten neste hitaasti koneeseen kannen aukon kautta. Maku on taatusti aivan yhtä hyvä kuin missä tahansa muussakin pastassa! 

    Näin valmistat gluteenittomat nuudelit

     

    Kun olet valmistanut gluteenittoman pastataikinan, miksi et kokeilisi myös gluteenittomia udon-nuudeleita?

     

    1. Seuraa yltä löytyviä työvaiheita 1–5. 
    2. Kun taikina on vaivattu, taikina on kaulittava erityisen ohueksi ja leikattava sitten leveiksi nauhoiksi udon-nuudelien malliin.
    3. Jos käytät pastakonetta, valitse vain oikea ohjelma nuudelien valmistukseen. 

     

    Vinkki: Philipsin Viva Collection -pasta- ja nuudelikone ei pysähdy vain pastaan! Voit hakea inspiraatiota sen reseptikirjasta, josta löydät yli 20 erilaista nuudeli- ja pasta-annosreseptiä.

    Näin valmistat gluteenitonta pastataikinaa punajuuresta

     

    Nyt kun hallitset gluteenittoman pastan ja nuudelien valmistuksen, miksi et sekoittaisi hieman pakkaa lisäämällä pastataikinaan uudenlaisia aineksia. Gluteeniton pasta on parhaimmillaan sekä kulinaarinen että visuaalinen elämys. Punajuuri antaa pastalle mahtavan värin – ja se onkin hyvä vaihtoehto niille illallisille, joilla todella haluat tehdä vaikutuksen.

     

    Valmistusohje:

     

    1. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää veteen hyvin pestyt punajuuret.
    2. Keitä noin 45 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
    3. Jäähdytä punajuuret, kuori ne ja tee niistä sosetta joko monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.
    4. Laita pastakoneeseen ensin kuivat ainekset ja sitten punajuurisose – seurauksena on gluteeniton pastataikina, josta valmistuu takuulla katseita keräävä ruokalaji.
    5. Jos valmistat pastan käsin, lisää punajuurisose taikinaan samaan aikaan, kun sekoitat keskenään kananmunan ja jauhot. Vaivaa huolellisesti niin, että punajuuri sekoittuu tasaisesti taikinaan. Vaivauksen edetessä pystyt tunnustelemaan, onko taikinan koostumus liian märkä ja tarvitseeko siihen lisätä jauhoja.

     

    Oikeilla välineillä näiden kolmen gluteenittoman pastan tekeminen on sekä nopeaa että helppoa. Pastakoneen monipuolisuus pitää huolen siitä, että gluteeniton tuorepastasi ja gluteenittomat nuudelisi ovat aivan yhtä herkullisia kuin pastojen alkuperäisversiot!

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.