1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 5 Min

    Pastaohjeet kotikokeille – näin teet kotitekoista tuorepastaa helposti

     

    Tuorepasta on todella herkullista, ja sen rakenne imee hyvin erilaiset kastikkeet. Ei siis ihme, että moni haaveilee kotitekoisen tuorepastan valmistuksesta. Pastan valmistus voi kuitenkin olla hankalaa kiireisen perhearjen keskellä – ja siksi turvaudumme helposti valmispastoihin. Tiesitkö, että oikeiden vinkkien ja työvälineiden avulla voit kuitenkin tehdä tuorepastaa kotona nopeasti ja helposti?

     

    Huippuvinkki: Jos sinulla ei ole aikaa valmistaa pastaa käsin alusta alkaen, kokeile Philipsin Viva Collection -pasta- ja nuudelikonetta. Se sekoittaa, vaivaa ja puristaa taikinan haluamaasi muotoon automaattisesti vain 10 minuutissa. Ja mikä parasta, voit tehdä taikinasta helposti oman makusi mukaisen erilaisilla jauhoilla, öljyillä ja mausteilla.

    Perusainekset pastataikinan valmistukseen

     

    Tuorepastan reseptin ainekset ovat yllättävän yksinkertaiset. Itse asiassa pastaohjeen tärkeimmät ainekset löytyvät luultavasti jo valmiiksi keittiön kaapistasi. Hyvän pastataikinan valmistus alkaa kahdella tutulla aineksella: jauhoilla ja kananmunilla. Jauhoina voit käyttää mitä tahansa seuraavista vaihtoehdoista:

     

    • Yleisjauhot tekevät tarkalleen sen, mitä pakkauksessa sanotaan, ja sopivat erinomaisesti pastaan
    • Semolina- tai täysjyväjauhot sopivat hyvin hieman karkeamman pastan valmistukseen
    • Gluteeniton jauho sopii gluteenittomaan pastaan.

     

    Kun olet ensin valinnut jauhot, tarvitset lisäksi jonkun aineksen, joka sitoo taikinan. Yleensä taikinassa käytetään kananmunia, mutta jos vältät eläinperäisiä tuotteita, voit käyttää vettä. Myös pelkät kananmunanvalkuaiset tai -keltuaiset toimivat taikinassa. Kananmunien rasva ja proteiini tekevät taikinasta täyteläisen makuisen, ja vettä käyttämällä pastasta tulee väriltään vaaleampaa.

    Helppo kotitekoinen tuorepastan ohje

     

    Jos haluat tehdä itse oman pastataikinasi, tällä reseptillä se on helppoa! Pääset tarjoilemaan tuoretta kotitekoista pastaa koko perheelle nopeammin kuin uskotkaan. Tarvitset vain neljä ainesta ja hyvän pastakoneen – tai hieman hartiavoimia taikinan valmistukseen käsin.

     

    Ainekset

     

    • ½ tl suolaa
    • 1 muna (vatkattuna)
    • 135 g yleisjauhoja
    • 2 rkl vettä

     

    Vinkki munattomaan pastaan: Jos haluat vastaa herkullisen pastataikinan ilman kananmunaa, voit sekoittaa 270 g semolinajauhoja ja 120 ml vettä sekä suolaa. Jos seos vaikuttaa liian kuivalta, lisää sen verran vettä, että taikina pysyy kasassa.

    How to make pasta dough by hand

     

    Pastataikinan tekeminen käsin on helppoa, kun opit valmistuksen salat, mutta sinun on varattava aikaa sekoittamiseen, vaivaamiseen ja puristamiseen.

     

    1. Yhdistä ensin suola ja jauhot ja siirrä nämä ainekset työtasolle.
    2. Tee jauhojen keskelle kolo.
    3. Riko kananmuna koloon.
    4. Sekoita jauhoja ja kananmunaa käsilläsi, kunnes taikina on kiinteä. Taikina vaatii noin viiden minuutin vaivauksen. Tarvittaessa voit lisätä 2 ruokalusikallista vettä taikinaan.
    5. Kun taikina on vaivattu valmiiksi, sulje se tiiviisti muovipussiin anna levätä ainakin 30 minuuttia.
    6. Kun taikina on levännyt, voit leikata sen haluamaasi pastan muotoon.
    7. Kaulitse taikina litteäksi, leikkaa se pikkuleipämuoteilla neliöiksi ja nipistä keskeltä yhteen farfalle-pastaa varten. Voit myös esimerkiksi käyttää taikinaleikkuria pitkien pappardelle-nauhojen leikkaamiseen.

     

    Jos valmistat munatonta pastaa, kaada taikinaan vettä, kunnes taikina on niin kostea, että siitä voi vaivata kiinteän taikinan. Jos taikina on liian kuiva, lisää vettä ruokalusikalla.

    Mitä tarvitset

    Näin valmistat kotitekoisen pastan pastakoneella

     

    Pastakoneen, esimerkiksi Philipsin Viva Collection -pasta- ja nuudelikoneen avulla pastan valmistus onnistuu kotona nopeasti, helposti ja vaivattomasti.

     

    1. Valitse laitteesta ohjelma sekä haluamasi pastan tai nuudelin muotoilutapa.
    2. Lisää pastataikina-ainekset koneeseen ja laita se päälle nappia painamalla.
    3. Kone sekoittaa, vaivaa ja puristaa pastan niin, että voit nauttia tuoreesta pastasta vain 10 minuutissa.

    Näin keität kotitekoisen tuorepastan

     

    Nyt kun tiedät, miten kotitekoinen pasta valmistetaan, on aika keittää se!

     

    1. Laita kotitekoinen pasta suolattuun kiehuvaan veteen noin kahdeksi minuutiksi.
    2. Muista, että tuore kotitekoinen pasta valmistuu paljon nopeammin kuin kuivapasta, joten pidä sitä silmällä.
    3. Valuta pasta ja tarjoile se lempikastikkeesi kera.

     

    Jos aiot syödä kotitekoista pastaa, on tärkeää hallita myös pastakastikkeiden valmistus. Selaa näitä pastareseptejä ja nappaa parhaat ideat talteen.

    Löydä lisää

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.