1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 7 Min

    Kasvislasagne: 3 helppoa lihatonta kasvislasagnereseptiä kotikeittiöön


    Yhä useammat vähentävät nykyaikana lihan syöntiä – ja onkin olemassa monia hyviä syitä tehdä näin. Esiin nousee usein erityisesti kaksi syytä: ympäristön suojelu ja oman terveyden kohentaminen. Tärkein vinkki uuteen elämäntyyliin sopeutuessa on tehdä kestäviä valintoja. Jos lihan syönnin vähentämisestä haluaa tehdä houkuttelevaa pitkälläkin tähtäimellä, on tärkeää löytää kasvisruokia, joista todella nauttii.

     

    Me haluamme auttaa sinua projektissa, joten olemme koonneet yhteen kolme erilaista kasvisversiota yhdestä rakastetuimmista ruokalajeista: lasagnesta. Jos haluat valmistaa herkullisia aterioita ja kohentaa terveyttäsi, kasvislasagne on valintasi. Lue lisää ja ota selville, miten valmistaa terveellinen lasagne, joka maistuu aivan yhtä herkulliselta kuin alkuperäisversio. Kokeile ja valitse paras kasvislasagne makuusi!

    Tuorepastan valmistus kasvislasagnereseptiin

     

    Tuoreen, kotitekoisen pastan valmistus lihattomaan lasagneen on aina vaivan arvoista. Tiesitkö, ettei pastan tekeminen suinkaan ole niin aikaa vievää kuin miltä se kuulostaa? Tee hommasta uskomattoman helppoa hyödyntämällä nykyaikaisia keittiöratkaisuja, kuten Philipsin Viva Collection -pasta- ja nuudelikonetta. Se on varustettu muotoilusuulakkeella, jonka ansiosta voit valmistaa täydellisen kokoisia kotitekoisia lasagnelevyjä vain 10 minuutissa.

     

    Näin teet kotitekoiset lasagnelevyt pastakoneella:

     

    1. Kun olet tehnyt pastataikinan valmiiksi, jaa se kolmeen yhtä suureen osaan. Peitä kaksi annosta keittiöpyyhkeellä sillä aikaa, kun kaulitset yhden annoksen suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
    2. Muista ripotella taikinalle jauhoa ennen kuin ajat sen pastakoneen leveimmällä asetuksella.
    3. Kun taikina on ajettu kerran pastakoneella, taittele taikina uudelleen suorakaiteen muotoon, ripottele päälle jauhoja, ja aja se uudelleen pastakoneen läpi.
    4. Toista tämä prosessi, kunnes taikina on pehmeä, eikä se ole enää tahmea. Pidä jauhoja koko ajan käsillä, niin voit ripotella niitä taikinan päälle aina ennen kuin syötät pastalevyt koneen läpi. Älä unohda taitella taikinaa joka kerta.
    5. Vaihda pastakoneen asetukset keskitasolle tai pienennä rullien välistä tilaa manuaalisesti. Aja sitten taikina koneen läpi vielä kerran. Tällä kertaa sinun ei tarvitse taitella taikinaa sen jälkeen, kun se on ajettu pastakoneella.
    6. Toista nämä vaiheet kaikille kolmelle pastataikina-annokselle. Vaihda sitten koneen asetukset ohuimmalle mahdolliselle tasolle ja aja levyt koneen läpi vielä kertaalleen niin, että pastalevyjen paksuus on noin 1 mm ja leveys 7,5 cm.

     

    Näin valmistat kotitekoiset lasagnelevyt kaulimella:

     

    1. Jaa taikina tasaisesti kolmeen annokseen. Ota yksi annos ja kaulitse se litteäksi ennen kuin käännät sitä neljänneksen ympäri ja kaulitset sen uudelleen. Toista tämä prosessi niin, että taikinalevy on paksuudeltaan tasainen.
    2. Leikkaa taikinalevy lasagnevuokaasi sopiviksi levyiksi.

     

    Huippuvinkki: Käytät sitten kaulinta tai pastakonetta, annan lasagnelevyjesi kuivua jauhotetulla keittiöpyyhkeellä noin puolen tunnin ajan.

     

    Nyt voit ryhtyä valmistamaan täytteitä!

    Myskikurpitsalasagne

    Jos etsit helppoa, lihatonta lasagnereseptiä, sinun ei tarvitse etsiä myskikurpitsalasagnea pidemmälle. Tämä maukas kasvis on erinomainen lihankorvike, ja sen voimakas väri antaa ruuallesi visuaalisen vau-efektin.

     

    Ainekset:

     

    • Yksi iso myskikurpitsa (kuutioituna)
    • 1 sipuli
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 75 g sieniä
    • 2 tölkkiä tomaattimurskaa
    • 1 rkl tuoretta timjami (hienonnettuna)
    • 23 g voita
    • 3 rkl jauhoja (tai enemmän tarvittaessa)
    • 1,1 l maitoa
    • 90 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
    • 500 g lasagnelevyjä.

     

    Jos haluat tehdä myskikurpitsalasagnesta vegaanisen, vaihda voi ja parmesaani vegaanisiin tai kasvipohjaisiin vaihtoehtoisin ja käytä reseptissä mantelimaitoa.


    Valmistusohje:

     

    1. Laita öljy, sipuli, valkosipuli, sienet, tomaattimurska, timjami ja myskikurpitsa pannulle ja mausta ne.
    2. Anna ainesten hautua matalalla lämmöllä 20–30 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
    3. Valmista seuraavaksi lasagnekastike. Sulata ensin voi ja lisää sen joukkoon hitaasti jauhoa yksi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on taikinamainen. Kypsennä noin 2 minuuttia miedolla lämmöllä, ja lisää sitten seoksen joukkoon maito varovasti vatkaten.
    4. Kun kastike on valmis, laita lasagnevuokaan vuorotellen kerroksittain kasvisseosta, béchamelkastiketta ja pastalevyjä, kunnes vuoka on täysi.
    5. Ripottele päälle parmesaanijuustoa ja paista 200°C 45 minuuttia tai kunnes lasagne on paistunut kullankeltaiseksi.

    Munakoisolasagne

     

    Etsitkö herkullisen, kasvipohjaisen munakoisolasagnen ohjetta? Tässä suosikkimme:

     

    Ainekset:

     

    • 5 valkosipulinkynttä
    • 2 isoa munakoisoa
    • Oliiviöljyä
    • 1 iso sipuli
    • 75 g sieniä
    • 1 rkl timjamia
    • 90 g parmesaanijuustoa
    • 2 dl tuoreita basilikanlehtiä
    • Béchamelkastiketta
    • Tuoreita lasagnelevyjä.

     

    Tehdäksesi munakoisolasagnesta vegaanisen sinun täytyy vain vaihtaa parmesaanijuusto maidottomaan juustovaihtoehtoon.

     

    Valmistusohje:

     

    1. Viipaloi munakoiso, peitä se oliiviöljyllä, mausta ja paista, kunnes se on pehmeää.
    2. Kypsennä sillä aikaa toisella pannulla sipulia, valkosipulia, sieniä ja yrttejä, kunnes ne ovat pehmeitä.
    3. Valmista béchamelkastike yllä olevaa ohjetta noudattaen.
    4. Asettele sipuli-sieniseos lasagnevuokaan ensimmäiseksi kerrokseksi, lisää sitten kerros paistettuja munakoisoviipaleita, béchamelkastiketta ja pastalevyjä.
    5. Lisää kerroksia tässä järjestyksessä, kunnes vuoka on täynnä. Ripottele päälle parmesaanijuustoa.
    6. Paista noin 200°C noin 30 minuuttia tai kunnes munakoisolasagne on täysin kypsä.

    Mitä tarvitset

    Punajuurikasvislasagne

     

    Vaikka punajuuri saattaa vaikuttaa erikoiselta valinnalta kasvislasagneen, siitä syntyy ravitseva, herkullinen ja hauska ruoka koko perheelle. Kokeile punajuurilasagnen valmistusta tällä reseptillä:

     

    Ainekset:

     

    • 6 keskikokoista punajuurta
    • Oliiviöljyä
    • Mausteita
    • Ripaus muskottipähkinää
    • ½ tl savupaprikajauhetta, kuminaa ja cayennepippuria
    • 20 g tuoreita yrttejä
    • Béchamelkastiketta
    • Parmesaanijuustoa
    • Tuoreita lasagnelevyjä.

     

    Mitkä tahansa käsillä olevat yrtit sopivat ruokaan, mutta persilja, korianteri ja ruohosipuli toimivat reseptissä erityisen hyvin.

     

    Valmistusohje:

     

    1. Paahda punajuuria oliiviöljyssä mausteiden kera noin 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä, poista kuori ja viipaloi.
    2. Valmista béchamelkastike yllä olevan ohjeen mukaan.
    3. Asettele lasagnevuokaan kerroksittain kastiketta, punajuuriviipaleita, parmesaanijuustoa ja pastalevyjä, kunnes vuoka on täysi.
    4. Viimeistele kastikkeella sekä parmesaanilla ja paista 40 minuuttia, kunnes pasta on pehmeää.

    Lihattoman lasagnen lisukkeet

     

    Haluatko noudattaa tasapainoisempaa, terveellisempää ruokavaliota? Jos etsit kasvipohjaisia lisukeruokia kasvislasagnen seurauksi, harkitse lisuketta, jonka tekstuuri poikkeaa lasagnesta – näin teet lautasesi antimista monipuolisemmat.

     

    Rapeat kasvikset ovat täydellinen lisuke, mutta pidä huoli, että ne todella ovat rapeita ja eivät turhan rasvaisia. Philipsin Airfryer XXL luo rapean tekstuurin eikä ruuanvalmistus vaadi liikaa rasvaa. Se on ainoa airfryer nykyaikaisella rasvanpoistotekniikalla, joka erottaa ja kerää ylimääräisen rasvan. Etkö tiedä, mistä aloittaa? Kokeile tätä herkullista, paahdettu tattarilisuketta tai innovatiivista reseptiämme tahmeille patapaistipunajuurille.

     

    Nyt sinulla on kolme helppoa kasvislasagneohjetta, joiden avulla teet terveellisen lasagnen helposti – valmista lihattomat lempiruuat perheellesi ennätysajassa!

    Löydä lisää

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.