• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 7 Min

    Tee itse terveelliset naposteltavat – näin teet kotitekoiset kasvissipsit


    Kasvissipsit: värikäs herkullinen ja täydellinen vegaaninen naposteltava juhliin. Käytät sitten punajuurta, porkkanaa tai kesäkurpitsaa, oikeilla metodeilla ja ohjeilla kotitekoisten terveellisten sipsien valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Kun opit tekemään rapeat kasvislastut itse, huomaat nopeasti, että ne ovat täydellinen tee-se-itse-välipala sekä lapsille että aikuisille. Lisäksi kasvissipsit voivat olla terveellisempiä kuin kaupan perunalastut!


    Tämä kaikki on hienoa, mutta pidä varasi – kunhan vieraasi ovat päässeet herkun makuun, rapeat kasvissipsit katoavat kulhosta alle aikayksikön. Lue lisää ja opi valmistamaan terveelliset sipsit kotona kolmella eri tavalla: uunissa, mikrossa ja paistamalla ne kätevästi airfryerissa.

    Näin teet itse kasvissipsit – valmistelut


    Mitä tehdä, jos rakastat kasviksia, mutta et halua tarjoilla illallisvieraillesi raakoja vihanneksia? Ensinnäkin – älä mene paniikkiin! Me olemme koonneet sinulle helpon kasvislastureseptin (tai itse asiassa kolme!), jota voit kokeilla kotona.

    Askel 1: Osta lempijuureksiasi – mitä värikkäämpiä, sitä parempi
     
    Monet vihannekset sopivat täydellisesti kotitekoisten kasvissipsien valmistukseen, esimerkiksi: 

     

    • Punajuuri
    • Porkkana
    • Palsternakka
    • Nauris. 

     

    Jos et ole tyytyväinen lähikauppasi kasvisvalikoimaan, suuntaa mille tahansa paikalliselle vihannestorille tai kauppahalliin, josta löydät enemmän vaihtoehtoja. Voit tehdä yllättävän herkullisia kasvissipsejä esimerkiksi lehtikaalista, kesäkurpitsasta ja jopa bataatista.

    Askel 2: Mieti, mitä mausteita haluat käyttää kasvislastuissasi

    Ennen kuin kerromme, miten kasvissipsit voi valmistaa helposti mikroaaltouunissa, uunissa tai airfryerin avulla, sinun on hankittava vielä muutama aines itse kasvisten lisäksi. Niihin kuuluvat esimerkiksi:

     

    • Suola
    • Pippuri
    • Mausteet ja yritit makusi mukaan
    • Kuminansiemenet, fenkolinsiemenet sekä rosmariini- tai chilijauhe antavat tälle rapealle välipalalle loistavasti makua.

     

    Näin helppoa se on – hankit kaikki tarvittavat ainekset terveellisiin sipseihin kahdella helpolla askeleella. Nyt on aika kertoa, miten voit valmistaa kasvissipsit kolmella eri tavalla.

     

    Huippuvinkki: Jos haluat antaa kasvislastuillesi hieman enemmän suutuntumaa, voit käyttää niissä oliiviöljyä, joka tekee vihanneksista rapeampia. Oliiviöljyssä on erilaisia tyydyttämättömiä rasvahappoja, jotka kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon, ja makunsa puolesta se istuu kasviksiin täydellisesti. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa rapeat kasvissipsit hyvin pienellä rasvamäärällä – ja hieman tuonnempana tekstissä annammekin vinkin, miten tämä onnistuu.

    Näin teet kasvislastut uunissa

    Näin teet kasvislastut uunissa

     

    Jos haluat tehdä kasvissipsit itse, uuni voi olla hyvä valmistustapa. Tässä kätevässä oppaassa kerromme, miten voit valmistaa kotitekoiset terveelliset naposteltavat helposti uunissa.

    Tarvitset:

     

    • Ainekset (kuten yllä on kerrottu)
    • Perunankuorimaveitsen
    • Talouspaperia
    • Kulhon 
    • Uunipellin.
     

    Valmistusohje: 

     

    1. Leikkaa vihannekset ensin ohuiksi lastuiksi perunankuorimaveitsellä.
    2. Levitä lastut talouspaperiarkeille ja ripottele niiden päälle hyppysellinen suolaa.
    3. Purista vihanneslastuja varovasti talouspaperin avulla niin, että paperi imee niistä kaiken ylimääräisen nesteen.
    4. Laita siivut kulhoon, pirskota niiden päälle hieman oliiviöljyä ja sekoita hyvin.
    5. Esilämmitä uuni 160°C. 
    6. Asettele kasvislastut yhdeksi kerrokseksi uunipellille.
    7. Paista kasvissipsejä uunissa 10–20 minuuttia tai kunnes ne muuttuvat rapeiksi. Pidä niiden paistumisaikaa tarkkaan silmällä! Seuraa niiden paistumista säännöllisiin väliajoin uunin ikkunasta. Kun lastut muuttuvat tummiksi laidoilta, se on merkki siitä, että ne ovat valmiita. 
    8. Anna kasvissipsien jäähtyä ja ripottele niiden päälle valitsemiasi yrttejä. Valmista!

    Mitä tarvitset

    Näin valmistat kasvissipsit mikroaaltouunissa


    Tieto saattaa tulla yllätyksenä, mutta rapeat kasvislastut voi valmistaa myös mikrossa! Näin se onnistuu.


    Tarvitset:

     

    • Ainekset (kuten kerrottu yllä)
    • Jäävettä
    • Talouspaperia
    • Kulhon
    • Matalan, mikronkestävän astian.


    Valmistusohje:

     

    1. Laita kasvislastut likoamaan jääveteen noin 10–15 minuutiksi. 
    2. Huuhtele ne kylmässä vedessä – tämä on erityisen tärkeä työvaihe, jos teet kasvislastuja tärkkelyspitoisista vihanneksista, kuten palsternakasta tai bataatista. Mitä enemmän huuhdot tärkkelystä pois, sitä rapeampia ovat lastusi.
    3. Kuivaa vihannekset huolellisesti talouspaperilla.
    4. Sekoita vihannesviipaleet kulhossa oliiviöljyyn ja mausteisiin.
    5. Vuoraa mikronkestävä astia talouspaperilla ja levitä kasvislastut yhdeksi kerrokseksi sen päälle.6. Laita astia mikroon ja kypsennä, kunnes kasvislastut ovat rapeita.

     

    Jos valmistat kasvissipsit mikrossa, pidä mielessä, että jokainen lastuerä on kypsennettävä useaan kertaan. Esimerkiksi:

     

    • Kun valmistat bataattilastuja, laita yksi kerros lastuja mikroon kolmeksi minuutiksi. Käännä sitten lastut ja kypsennä niitä puolella teholla yksi minuutti. Toista tämä, eli käännä ja kypsennä kasviksia, kunnes lastut ovat kullanruskeita ja rapeita.
    • Jos haluat tehdä punajuurilastuja, suosittelemme niiden kypsentämistä kahden minuutin ajan. Tässäkin tapauksessa ne on käännettävä ja laitettava uudelleen mikroon puolelle teholle yhdeksi minuutiksi kerrallaan. Käännä ja paista niitä, kunnes lastut ovat rapeita.

    Näin valmistat kasvissipsit airfryerilla


    Jos haluat valmistaa kasvissipsit joko ilman öljyä tai hyvin pienessä määrässä rasvaa, laadukas airfryer -laite, kuten Philipsin Airfryer XXL, on paras ystäväsi. Sen avulla valmistat herkulliset airfryer -kasvissipsit ja muut airfryer -kasvikset – täydelliset terveelliset välipalat, joilla herkuttelusta sinun ei tarvitse tuntea tunnontuskia. Toisin kuin uuneissa, kuumailmakeittimessä voit muuttaa kypsennystasoa napin painalluksella.

    Philipsin Airfryer XXL:n rasvanpoistotekniikka erottelee ja kerää ylimääräisen rasvan. Laite valmistaa ruuan 90 % pienemmällä rasvamäärällä kuin perinteiset friteerauskeittimet, mutta mausta tai rapeudesta sinun ei tarvitse tinkiä. Lopputuloksena on herkullisia kasvissipsejä lähes täysin ilman rasvaa tai öljyä – ja muista testata myös muita helppoja ja herkullisia airfryer -vihanneksia.

    Jos haluat valmistaa rapeat kasvissipsit itse airfryerilla, seuraa tätä yksinkertaista ja helppoa reseptiä ja valmista terveellisimmät sipsit lempikasviksistasi.

     

    1. Laita ohuet kasvislastut ensin likoamaan suolattuun veteen noin puoleksi tunniksi. Kuten kerroimme aiemmin, tämä työvaihe on erityisen tärkeä tärkkelyspitoisten vihannesten kohdalla. Jos teet kasvissipsejä esimerkiksi lehtikaalista tai muusta vastaavasta vihanneksesta, voit jättää tämän askeleen välistä.
    2. Taputtele kasvissiivut kuiviksi ja laita ne airfryeriin. Paista enintään neljä kerrosta kerrallaan.
    3. Paista kasviksia 80°C noin 20–25 minuuttia. Ravistele koria viiden minuutin välein ja vältä näin kasvislastujen takertuminen toisiinsa.
    4. Kun kasviksesi ovat kuivuneet, nosta lämpötilaa 200°C viimeisiksi viideksi minuutiksi ja varmista näin vihanneslastuille toivottu rapsakka rakenne. Kasvissipsisi ovat taivaallisen rapeita ja maukkaita – teet niillä takuulla vaikutuksen juhlavieraisiisi, jos et sitten halua nautiskella niistä itse!

     

    Tiedät nyt, miten voit valmistaa porkkana- tai perunalastuja tai mitä tahansa muita kasvissipsejä kolmella helpolla tavalla. Nyt on aika valmistaa nämä herkulliset, ravinteikkaat välipalat!

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.