Lukuaika: 4 Min
Ei ole mitään nautinnollisempaa kuin syödä alusta asti itse tehtyjä ravioleja. Tuoretta ja herkullista – kotitekoiset raviolit ovat runsaan ruokahetken ehdottomia voittajia. Parasta on, ettei niiden valmistuksen tarvitse olla hankalaa – kunhan käsillä ovat oikeat työkalut. Olet sitten pastakoneen ylpeä omistaja tai et, varaudu gastronomisiin oivalluksiin: tässä oppaassa me kerromme, miten valmistat raviolit alusta alkaen. Miksi ostaa valmisravioleja, jos kotitekoinen ravioliresepti on niin helppo ja herkullinen?
Ainoa hankala asia ravioliohjeessa on pitää huoli, että olet valmistanut niitä tarpeeksi paljon. Pieni vinkki: kotitekoisten raviolien suhteen mikään ei ole tarpeeksi! Tämä ruoka on yksinkertaisesti liian herkullinen. Nyt, kun sinua on varoitettu, tutustu klassiseen kotitekoisten raviolien reseptiin, jolla pääset alkuun. Annamme myös ehdotukset hauskoihin ja maukkaisiin täytteisiin.
Kotitekoisen pastan valmistus – aina ainesten mittauksesta pastalevyjen ajamiseen pastakoneessa – voi olla yllättävän rentouttava ajanviete koko perheelle. Haluat sitten valmistaa pastaa käsin tai koneella, ensimmäinen askel kotitekoisten raviolien valmistuksessa on tietenkin raviolitaikinan valmistus. Ryhdytään hommiin!
Kotitekoisten raviolien täytteet ovat tärkeitä, mutta todellisuudessa raviolitaikina on se, joka tekee pastasta menestyksen tai flopin. Voit käyttää raviolireseptiin klassista pastataikinan ohjetta. Parhaan tuloksen saamiseksi kannattaa kokeilla jauhoseosta, jossa on semolinajauhoja ja yleisjauhoja. Tarvitset seuraavat ainekset valmistaaksesi noin 300 g pastaa: Haluatko tehdä herkullisia kotitekoisia vegaaniravioleja? Tarvitset munattoman pastataikinan valmistukseen vain:
Vinkki: Jos lähdet perinteiselle tielle ja valmistat pastan käsin, tutustu artikkeliin, jossa kerromme pastan valmistusohjeet alusta alkaen. Pidä huoli, että varaat tarpeeksi aikaa taikinan vaivaamiseen. Käsillä vaivatessa huomaat, miten taikina kehittyy, ja voit mukauttaa valmistusmetodia etenemisesi mukaan.
Pastakoneen käyttäminen on paras tapa varmistaa, että pasta on aina ohutta ja tasalaatuista. Seuraa vain seuraavia työvaiheita: Tiesitkö tämän? Philipsin Viva Collection -pasta ja nuudelikone valmistaa täydellisen tuorepastan vain 10 minuutissa. Tehdäksesi kotitekoisten raviolien valmistuksesta erityisen helppoa ja yksinkertaista, valitse koneesta lasagnelevyasetus. Sen mukana tulee myös pastanyyttien muotoilulevy, jonka avulla raviolit on helppo muotoilla.
HR2665/96
Raviolien valmistus käsin vaatii hieman enemmän aikaa ja voimia kuin pastan teko pastakoneella, mutta seuraavia askelia seuraamalla pääset loistavaan lopputulokseen myös ilman erityisiä pastan tekoon tarkoitettuja välineitä: Sen lisäksi, että raviolien teko voi olla hyvinkin helppoa, raviolien parhaisiin puoliin kuuluu niiden monipuolisuus. Ole luova ja hio taitojasi pastanvalmistusvinkkiemme avulla. Ja jos vältät gluteenia, ei syytä paniikkiin! Tutustu erinomaisiin gluteenittomiin pastaehdotuksiimme.
Olet nyt saanut valmiiksi erän kotitekoista raviolipastaa, joten on aika tehdä maukkaat täytteet. Opi tekemään raviolitäytteitä kahden helpon reseptimme avulla. Ainekset: Valmistusohje: Homejuusto ja saksanpähkinä – vaihtoehtoinen raviolitäyte Tämän voimakkaan raviolitäytereseptin kermainen rapeus on takuulla illallisjuhlien hitti. Ainekset: Valmistustapa: Kotitekoisen raviolipastan reseptejä on lukemattomia. Paras asia kotitekoisissa ravioleissa on, että voit noudattaa klassista raviolireseptiä, leikata taikinalevyt sopiviksi palasiksi – ja sitten pakastaa pastalevyt. Näin kokoat helposti pastavaraston, jonka avulla taiot kotitekoiset raviolit helposti ja nopeasti herkullisia illallisia varten!
Pinaatti ja ricotta-juusto – klassinen raviolitäyte
Pinaatti ja ricotta-juusto ovat täydellinen makupari – etenkin, kun puhutaan parhaista raviolien täytteistä!