1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 4 Min

    Kotitekoinen ravioliresepti – opi tekemään raviolit alusta alkaen

     

    Ei ole mitään nautinnollisempaa kuin syödä alusta asti itse tehtyjä ravioleja. Tuoretta ja herkullista – kotitekoiset raviolit ovat runsaan ruokahetken ehdottomia voittajia. Parasta on, ettei niiden valmistuksen tarvitse olla hankalaa – kunhan käsillä ovat oikeat työkalut. Olet sitten pastakoneen ylpeä omistaja tai et, varaudu gastronomisiin oivalluksiin: tässä oppaassa me kerromme, miten valmistat raviolit alusta alkaen. Miksi ostaa valmisravioleja, jos kotitekoinen ravioliresepti on niin helppo ja herkullinen?


    Ainoa hankala asia ravioliohjeessa on pitää huoli, että olet valmistanut niitä tarpeeksi paljon. Pieni vinkki: kotitekoisten raviolien suhteen mikään ei ole tarpeeksi! Tämä ruoka on yksinkertaisesti liian herkullinen. Nyt, kun sinua on varoitettu, tutustu klassiseen kotitekoisten raviolien reseptiin, jolla pääset alkuun. Annamme myös ehdotukset hauskoihin ja maukkaisiin täytteisiin. 

    Näin valmistat tuoreet raviolit käsin tai pastakoneella 

     

    Kotitekoisen pastan valmistus – aina ainesten mittauksesta pastalevyjen ajamiseen pastakoneessa – voi olla yllättävän rentouttava ajanviete koko perheelle. Haluat sitten valmistaa pastaa käsin tai koneella, ensimmäinen askel kotitekoisten raviolien valmistuksessa on tietenkin raviolitaikinan valmistus. Ryhdytään hommiin!

    Opas klassisen raviolitaikinan valmistukseen

     

    Kotitekoisten raviolien täytteet ovat tärkeitä, mutta todellisuudessa raviolitaikina on se, joka tekee pastasta menestyksen tai flopin.


    Vinkki: Jos lähdet perinteiselle tielle ja valmistat pastan käsin, tutustu artikkeliin, jossa kerromme pastan valmistusohjeet alusta alkaen. Pidä huoli, että varaat tarpeeksi aikaa taikinan vaivaamiseen. Käsillä vaivatessa huomaat, miten taikina kehittyy, ja voit mukauttaa valmistusmetodia etenemisesi mukaan. 

     

    Voit käyttää raviolireseptiin klassista pastataikinan ohjetta. Parhaan tuloksen saamiseksi kannattaa kokeilla jauhoseosta, jossa on semolinajauhoja ja yleisjauhoja. Tarvitset seuraavat ainekset valmistaaksesi noin 300 g pastaa:

     

    • 290 g semolinajauhoja
    • 70 g yleisjauhoja
    • 1 kananmuna
    • 75 ml vettä.

     

    Haluatko tehdä herkullisia kotitekoisia vegaaniravioleja? Tarvitset munattoman pastataikinan valmistukseen vain: 

     

    • 270 g jauhoja
    • 2 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä
    • 120 ml vettä
    • 2 hyppysellistä suolaa.

    Näin valmistat raviolit pastakoneella

     

    Pastakoneen käyttäminen on paras tapa varmistaa, että pasta on aina ohutta ja tasalaatuista. Seuraa vain seuraavia työvaiheita:

     

    1. Lisää jauhoja koneeseen. Useimpiin koneisiin lisätään kuivat ainekset ennen märkiä, mutta tarkista varmuuden vuoksi valmistajan ohjeet.
    2. Sulje kansi ja valitse ohjelma. Tarkista käyttämästäsi mallista oikea ohjelma juuri sille pastatyypille, mitä olet valmistamassa.
    3. Kaada hitaasti märät ainekset kuivien sekaan. Seuraa sitten, miten pastakone tekee työnsä.

     

    Tiesitkö tämän? Philipsin Viva Collection -pasta ja nuudelikone valmistaa täydellisen tuorepastan vain 10 minuutissa. Tehdäksesi kotitekoisten raviolien valmistuksesta erityisen helppoa ja yksinkertaista, valitse koneesta lasagnelevyasetus. Sen mukana tulee myös pastanyyttien muotoilulevy, jonka avulla raviolit on helppo muotoilla.

    Mitä tarvitset

    Näin teet raviolipastaa käsin

     

    Raviolien valmistus käsin vaatii hieman enemmän aikaa ja voimia kuin pastan teko pastakoneella, mutta seuraavia askelia seuraamalla pääset loistavaan lopputulokseen myös ilman erityisiä pastan tekoon tarkoitettuja välineitä:

     

    1. Mittaa jauhot kasaan työtasolle. Pidä aina huoli, että työtaso on puhdas. Tee pieni kolo jauhojen keskelle ja lisää siihen kananmunan keltuainen.
    2. Sekoita jauhot ja muna. Käytä käsiäsi sakottaaksesi aineksia, kunnes ne ovat muodostaneet tasaisen seoksen.
    3. Taittele taikinaa ja lisää jauhoja. Taikinaa on työstettävä voimakkaasti sen elastisuuden lisäämiseksi. Pidä huoli, ettei taikina pääse kuivumaan, ja vaivaa sitä enintään noin 10 minuuttia. Muista: vaivaa huolellisesti ja nautinnolla!
    4. Kääri taikina tiiviisti muoviin. Anna sen levätä noin tunti ja kaulitse se sitten enintään noin 1,3 cm paksuksi levyksi.
    5. Nyt olet valmis leikkaamaan raviolit. Ennen kuin olet valmis, tarvitset maukkaan raviolitäytteen. Lue lisää ja opi, miten valmistat kaksi yksinkertaista mutta herkullista täytettä.

     

    Sen lisäksi, että raviolien teko voi olla hyvinkin helppoa, raviolien parhaisiin puoliin kuuluu niiden monipuolisuus. Ole luova ja hio taitojasi pastanvalmistusvinkkiemme avulla. Ja jos vältät gluteenia, ei syytä paniikkiin! Tutustu erinomaisiin gluteenittomiin pastaehdotuksiimme.

    Näin teet raviolitäytteet – kaksi helppoa reseptiä

     

    Olet nyt saanut valmiiksi erän kotitekoista raviolipastaa, joten on aika tehdä maukkaat täytteet. Opi tekemään raviolitäytteitä kahden helpon reseptimme avulla.


    Pinaatti ja ricotta-juusto – klassinen raviolitäyte


    Pinaatti ja ricotta-juusto ovat täydellinen makupari – etenkin, kun puhutaan parhaista raviolien täytteistä!

     

    Ainekset:

     

    • 310 g tuoretta pinaattia
    • 250 g ricottaa
    • 50 g parmesaania (juuri raastettua).

     

    Valmistusohje:

     

    1. Aloita täytteen valmistus hienontamalla pinaatti.
    2. Valuta ricottaa siivilässä parin minuutin ajan ja yhdistä pinaatti sitten juustoihin. Sekoita huolellisesti. 
    3. Tee seoksesta pieniä palloja ja asettele ne raviolipastalevyn päälle. 
    4. Voitele pastan reunat tilkalla vettä tai kananmunalla ja aseta sitten päälle toinen pastalevy kanneksi päälle.
    5. Leikkaa yksittäisiksi paloiksi ja tiivistä raviolien reunat haarukalla painamalla. 

     

    Homejuusto ja saksanpähkinä – vaihtoehtoinen raviolitäyte

     

    Tämän voimakkaan raviolitäytereseptin kermainen rapeus on takuulla illallisjuhlien hitti.

     

    Ainekset:

     

    • 100 g sokeria
    • 1 dl vettä
    • 200 g rouhittuja saksanpähkinöitä
    • 250 g homejuustoa
    • 1 rkl oliiviöljyä.

     

    Valmistustapa: 

     

    1. Laita sokeri ja vesi pannulle ja anna seoksen kiehahtaa.
    2. Lisää saksanpähkinät, kypsennä hetki ja valuta.
    3. Yhdistä saksanpähkinät, homejuusto ja oliiviöljy. Sekoita hyvin.
    4. Tee täytteestä palloja ja asettele ne pastalevyn päälle.
    5. Voitele pastan reunat tilkalla vettä tai kananmunalla. Aseta sitten päälle toinen pastalevy kanneksi päälle.
    6. Leikkaa raviolit yksittäisiksi paloiksi. Tiivistä reunat haarukalla painamalla. 

     

    Kotitekoisen raviolipastan reseptejä on lukemattomia. Paras asia kotitekoisissa ravioleissa on, että voit noudattaa klassista raviolireseptiä, leikata taikinalevyt sopiviksi palasiksi – ja sitten pakastaa pastalevyt. Näin kokoat helposti pastavaraston, jonka avulla taiot kotitekoiset raviolit helposti ja nopeasti herkullisia illallisia varten!

    Löydä lisää

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.