Lukuaika: 4 Min
Jos haluat elää mahdollisimman kestävästi ja ekologisesti, on tärkeää oppia vähentämään jätettä – ruokajäte mukaan lukien. Jos aterialta jäi jälleen yli keitettyjä kasviksia tai haluat hyödyntää muut jääkaapissasi odottavat kasvisruokajämät, tutustu resepti-ideoihimme. Annamme vinkkejä jo kypsennettyjen vihannesjätteiden kokkaukseen sekä vihannesjätteen hyötykäyttöön – ja autamme sinua näin minimoimaan jätemääräsi.
Saatat hämmästyä huomatessasi, miten pientä osaa kasviksista ei viime kädessä voi hyödyntää keittiössä. Tässä esimerkkejä vihannesten osista, jotka voit hyödyntää jätemäärän pienentämiseksi:
Tiedät varmastikin, että ylijäämäkasviksia ja kasvisjätettä voi hyödyntää, mutta et vain tiedä, mitä tehdä parsakaalin varsista, herneenpaloista tai muista kasvistähteistä. Ei huolta – tässä kohtaa me astumme apuun. Tutustu viiteen ideaamme ruuantähteiden hyödyntämisestä keittiössä:
HR3760/10
HR2291/41
Ruuanlaitossa yli jääneiden kasvisten osien lisäksi voit hyödyntää keitetyt vihannekset ja muut aterioilta yli jääneet vihannekset. Me autamme sinua käyttämään kasvisruokien jämät viiden ylijäämäkasviksista helposti valmistettavan reseptin avulla.
Älä mieti pidempään, mitä parsakaalista tai jääkaappiin unohtuneista perunoista voisi tehdä. Olemme nyt antaneet sinulle muutamia helppoja ideoita resepteihin, joissa voit hyödyntää kasvisruokatähteet. Lisäksi vinkkasimme, miten hyödyntää kasvisjätettä perunankuorista aina vihannesten siemeniin kotona. Voit siis ryhtyä kutistamaan jätemäärääsi jo tänään.