Herkullisten sauvasekoittimella valmistettavien tuulihattujen ohje. Täältä löydät helppoja ohjeita sauvasekoittimella valmistettaville leivoksille.
Annoksia 10, Valmistusaika: 25 min., Kypsennysaika 25 min
Ainekset
- 100 g jauhoja
- 100 g voita
- 200 g vettä
- 4 suurta (200 g) munaa
- 1/4 tl suolaa
- Täyte:
- 1 pakkaus vaniljavanukasjauhetta
- 240 ml maitoa
- 240 ml kuohukermaa
Ohjeet
- 1. Kaada vaniljavanukasjauhe kulhoon ja lisää sekaan 240 ml kylmää maitoa. Sekoita kaksoisvatkainlisävarusteella kahden minuutin ajan. Peitä ja anna asettua jääkaapissa vähintään viiden minuutin ajan.
- 2. Vaahdota kuohukerma vispilä- tai kaksoisvatkainlisävarusteella. Sekoita kermavaahto nostellen vaniljavanukkaaseen. Peitä seos ja pane se jääkaappiin.
- 3. Kiehauta vesi ja voi suuressa kattilassa. Lisää keskilämmöllä jauhot ja suola. Sekoita voimakkaasti, kunnes kattilan keskelle muodostuu taikinapallo. Siirrä taikina suureen sekoitusastiaan ja anna sen asettua viiden minuutin ajan. Vatkaa munat kaksoisvatkainlisävarusteella yksi kerrallaan taikinan sekaan, ja sekoita taikinaa hyvin jokaisen munan lisäämisen jälkeen. Pudottele ruokalusikallinen taikinaa viiden senttimetrin välein voitelemattomalle leivinpaperille.
- 4. Paista tuulihattuja 220 °C:ssa noin 25 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita ja keskeltä kuivia.
- 5. Anna tuulihattujen jäähtyä, halkaise ne ja täytä vanukkaalla. Voit täyttää tuulihatut myös pursottimella.