Täyteläisen kurpitsachorizokeiton resepti. Täältä löydät herkullisten sauvasekoittimella valmistettavien ruokien, kuten keittojen ja smoothieiden, ohjeita.
Annoksia 4, Valmistusaika: 30 min, Kypsennysaika 20 min
Ainekset
- 113 g chorizomakkaraa
- 450 g kurpitsaa
- 2 valkosipulinkynttä
- paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 1 porkkana
- 1 keskikokoinen sipuli
- 100 g kikherneitä siivilöitynä ja huuhdeltuna
- 1/2 punainen paprika, siemenet poistettuna
- 1 kasvisliemikuutio
- Vesi
- koristeeksi kuohukermaa
- koristeeksi tuoretta persiljaa
Ohjeet
- 1. Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa, porkkana, sipuli ja paprika 2 x 2 cm:n paloiksi.
- 2. Murskaa valkosipuli.
- 3. Pane kurpitsa, porkkana, valkosipuli, sipuli, paprika ja liemikuutio kattilaan ja peitä ne kylmällä vedellä.
- 4. Anna kiehua hiljalleen, kunnes palat hajoavat haarukalla pistäessä.
- 5. Leikkaa chorizomakkara kuutioiksi ja paista kuutiot kypsiksi.
- 6. Paahda poistetut kurpitsansiemenet pannulla.
- 7. Soseuta kasvikset kattilassa pehmeäksi soseeksi.
- 8. Lisää chorizokuutiot ja mausta keitto maun mukaan.
- 9. Kaada keitto keittolautasille ja koristele annokset paahdetuilla kurpitsansiemenillä, tuoreella persiljalla ja tilkalla kuohukermaa.