Ohje helpon sienikeiton valmistukseen käyttäen sauvasekoitinta. Täältä löydät useiden herkullisten sauvasekoittimella valmistettavien ruokien reseptejä.
Annoksia 4, Valmistusaika: 30 min, Kypsennysaika 20 min
Ainekset
- 500 ml vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 10 g (1 rkl) voita
- Jauhoa (1 rkl)
- 250 ml kermaa
- 500 g valkoisia herkkusieniä puhdistettuna
- 1 lihaliemikuutio
- 100 g pancettapekonia silputtuna
- 1 ripaus muskottijauhetta
- tuoretta persiljaa
Ohjeet
- 1. Aloita suuruksen valmistus sulattamalla voi pannulla miedolla lämmöllä. Kun voi on sulanut, nosta lämpötilaa hieman. Lisää jauhot ja sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes suurus sakenee ja alkaa kiiltää.
- 2. Kun suurus alkaa kiiltää, ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä.
- 3. Pane pannulle hieman voita ja kuullota herkkusienet kevyesti.
- 4. Lisää kerma, muskotti ja lihaliemi. Keitä lientä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan, kunnes se on kuumaa.
- 5. Kaada kuuma liemi kylmän suuruksen sekaan ja sekoita sauvasekoittimella.
- 6. Paista pancetta paistinpannulla ja lisää se keittoon.
- 7. Koristele tilkalla kermaa ja hyppysellisellä persiljaa.
- Vinkki: Muskotti korostaa herkkusienten herkullista, runsasta makua.