Helppoa, mutta tyylikästä
Annoksia 4 p, Kypsennysaika 90 m
Ainekset
- uunivuoka, rasvattu
- 1 valkosipulinkynsi, murskattu
- 125 ml kermaa
- 100 ml maitoa
- 1 kg perunoita, kuorittu ja halkaistu
- 100 g gruyèrejuustoa, raastettu
- vastajauhettua mustapippuria
Ohjeet
- Lämmitä uuni 160 asteiseksi.
- Laita leikkurilevy monitoimikoneeseen. Työnnä perunanpalat syöttöputken läpi ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Huuhtele siivut siivilässä kylmällä vedellä ja taputtele ne kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita maito, kerma, valkosipuli ja pippuri kulhossa ja lisää hieman suolaa. Sekoita seuraavaksi joukkoon perunaviipaleet ja sekoita kunnolla. Laita perunaseos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoa. Paista gratiinia uunin keskiosassa 75 minuuttia, kunnes se on kullanvärinen. Tarjoile heti.
- Vinkki: Gruyère-juusto voidaan raastaa monitoimikoneessa.
- Valmistusaika 90 minuuttia.