• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Savutaimenpiirakka

    Tyyliä ja makua

    Annoksia 4 p, Valmistusaika: 60 m

    Ainekset

    • 150 g jauhoja
    • 75 g kylmää voita
    • ½ tl viinietikkaa
    • 1 hienonnettu punasipuli
    • 2 rkl tuoretta hienonnettua tilliä
    • ½ sitruunan mehu ja kuori
    • 200 g savutaimenfileetä
    • 3 liivatelehteä
    • 200 ml kalalientä
    • - 1 voideltu terriini- tai kakkuvuoka (750 ml)
    • - monitoimikone ja vaivausosa

    Ohjeet

    • Kiinnitä monitoimikoneeseen vaivausosa ja kaada kulhoon jauhot, voi, viinietikka ja ripaus suolaa. Anna monitoimikoneen käydä, kunnes taikina pysyy kasassa. Jos taikina on liian murenevaa, lisää 1-2 teelusikallista kylmää vettä
    • Kauli taikina jauhotetulla pinnalla jauhotetulla kaulimella. Taita taikina kolme kertaa, taita sitten uudelleen ja kauli ohueksi ympyräksi. Taita taikina kolme kertaa (uudelleen!), taita vielä kerran ja peitä muovikelmulla. Laita taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
    • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään sipuli, tilli, persilja ja sitruunankuori ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kauli taikina ohueksi suorakaiteeksi ja leikkaa siitä vuoan kokoinen pala kanneksi. Leikkaa kannen keskelle pieni reikä. Peitä vuoan pohja ja reunat lopulla taikinalla. Täytä terriini vuorotellen taimenfilee- ja yrttiseoskerroksilla.
    • Käännä reunan yli roikkuvat taikinanpalat vuoan sisäpuolelle ja aseta aiemmin leikkaamasi kansi vuoan päälle. Paina kansi tiiviisti kiinni. Aseta vuoka uunin keskimmäisen ritilän alapuolelle ja paista 40-45 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
    • Liota sillä välin liivatelehdet. Lämmitä kalaliemi ja sitruunamehu. Purista liivatelehdistä kaikki vesi ja sulata ne kuumassa nesteessä. Anna jäähtyä ja asettua hieman (seoksesta tulee hyytelömäistä). Ota terriini uunista ja anna jäähtyä 15 minuutin ajan. Kaada liivateseosta suppilolla kannen reiän kautta terriiniin, kunnes se on täynnä. Anna jäähtyä niin, että neste leviää ja asettuu.
    • Laita terriini jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi. Leikkaa palasiksi ja tarjoile.
    • Valmistusaika 1 tunti (+ 30 minuuttia jääkaapissa)
    Savutaimenpiirakka | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.