• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 3 Min

    Cold brew -kahvin ohje – ja miten se eroaa jääkahvista?

     

    Mitä eroa on cold brew -kahvilla, eli kylmäuutetulla kahvilla, ja jääkahvilla? Entä mitä cold brew -kahvi itse asiassa edes on? Nopeasti katsottuna mikä tahansa kylmä kahvijuoma näyttää suurin piirtein samalta: sekoitukselta kahvia ja jäätä. Mutta todellisuudessa jääkahvi ja kylmäuutettu kahvi eroavat
    toisistaan monin tavoin.

     

    Cold brew -kahvit ja erilaiset jääkahvit ovat nousseet kahvin ystävien suuriksi suosikeiksi, eikä ihme. Kylmä kahvi virkistää etenkin kuumalla säällä ja on muutenkin monen kahvifanin mielestä perinteistä kuumaa kahvia raikkaampi vaihtoehto. Kylmäuutetun kahvin pehmeää makua kiitellään, joten jos tavallinen kahvi on mielestäsi turhan usein kitkerää, cold brew on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

     

    Tässä artikkelissa esittelemme erilaiset, monien rakastamat kylmät kahvijuomat. Vastaamme kahvin ystävien toistuviin kysymyksiin, kuten ”mitä on kylmäuutettu kahvi” ja ”mitä eroa on jääkahvilla ja kylmäuutetulla kahvilla”. Näin voit nauttia näistä juomista ja tehdä niitä halutessasi vaivattomasti myös kotona!

    Mitä on cold brew -kahvi?


    Cold brew -kahvin -ohje on helppo: se valmistetaan liottamalla jauhettuja kahvipapuja huoneen lämmössä tai kylmässä vedessä noin 12–24 tuntia. Kahvi suodatetaan pois juomasta juuri ennen tarjoilua.

     

    Kahvin kylmäuuttaminen tuottaa keskittyneimmän kahvin muodon, mitä voit saada. Lisäksi kylmäuutettu kahvi tarjoillaan yleensä sellaisenaan, ilman lisättyä vettä. Tämän vuoksi sen maku on hyvin intensiivinen ja todella kofeiinipitoinen (noin 200 mg)! Mikäli kaipaat kunnon herätystä aamuihisi, maukas ja voimakas cold brew on hyvä vaihtoehto.

     

    Jos valmistat cold brew -kahvia kotona, voit halutessasi lisätä siihen hieman vettä. Vaihtoehtoisesti monet haluavat lisätä kylmäuutettuun kahviinsa hieman maitoa. Nauti kylmäuutettu kahvi omaan tyyliisi.

    Mitä tarvitset

    Mitä eroa on kylmäuutetulla kahvilla ja jääkahvilla?


    Ennen cold brew -kahvitrendiä kahvin ystävät nauttivat jääkahvista, joka on toki yhä edelleen suosittu kahvijuoma. Mutta mitä jääkahvi tarkalleen ottaen on?

     

    Jääkahvi valmistetaan samalla tavalla kuin tavallinenkin kahvi, eli se keitetään kuumalla vedellä. Tavallisesta kahvista poiketen se kaadetaan kuitenkin jäiden päälle ennen tarjoilua – toisin sanoen se on jäähdytetty kahvijuoma. Kylmäuutetun ja jääkahvin valmistustavassa on kaksi tärkeää eroa: veden lämpötila ja kahvijauheen uuttamisaika.

     

    Jääkahvin uuttaminen tapahtuu paljon nopeammin kuin kahvin kylmäuutto, joten jääkahvi ei ole läheskään yhtä vahvaa kuin kylmäuutettu kahvi. Lisäksi se laimenee, kun se tarjoillaan jäiden kanssa. Tavallisessa jääkahvissa on noin 165 mg kofeiinia.

     

    Vahvuuden ja kofeiinimäärän lisäksi cold brew -kahvi ja jääkahvi eroavat toisistaan myös maun suhteen. Kylmäuutetun kahvin maku on selvästi voimakkaampi, mutta samaan aikaan maku on pehmeä ja vähemmän hapan. Tämä johtuu pitkästä uuttamisajasta ja siitä, että kahvi valmistetaan kylmään veteen. Jos jääkahvi houkuttelee, lue artikkelimme kotitekoisen jääkahvin valmistuksesta.

     

    Nyt tiedät, mitä eroa on jääkahvilla ja kylmäuutetulla kahvilla – ja voit tehdä seuraavan tilauksen paikallisessa kahvilassasi aiempaa varmemmin!

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.