1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 4 Min

    Latte macchiaton ohje – näin teet alkuperäisen, jää- ja karamelli-macchiaton


    Kolme täydellisesti toisistaan erotettua kerrosta kuumaa maitoa, espressoa ja kuohkeaa vaahtoa – latte macchiatoa on vaikeaa olla rakastamatta. Hyvä uutinen on, kun macchiato-mieliteko iskee, ei sinun aina tarvitse poistua kotoasi. Tutustu latte macchiato -ohjeisiimme, hio baristataitojasi ja opi tekemään kotona sekä latte macchiato että caramel macchiato, eli suomalaisittain karamelli-macchiato.

     

    Saatat kuvitella, että latte macchiaton kaltaisen herkullisen juoman tekemisen täytyy olla monimutkaista. Olet kuitenkin väärässä – se on itse asiassa helpompaa kuin luuletkaan. Kun olet oppinut klassisen macchiaton valmistustaidot, voit opetella tekemään ammattilaisen otteen myös karamelli-macchiaton sekä jää-macchiaton kuumia kuukausia varten.

    Näin teet macchiaton kotona

     

    Ennen kuin alat miettiä, miten karamelli-macchiato valmistetaan, on tärkeää opetella klassisen macchiaton valmistamisen perusteet. Juoma tunnetaan myös espresso macchiatona ja caffé macchiatona. Macchiaton aineksiin kuuluu reilusti espressoa ja hieman maitoa. Viime kädessä se on espresso, jossa on vain tippa maitoa.

     

    Latte macchiato on puolestaan lattekahvin ja espressokahvin sekoitus. Siinä on enemmän höyrytettyä maitoa ja vähemmän espressoa kuin tavallisessa lattessa, ja sen ulkoasu on kerroksittainen. Tarvitset kahviin nämä ainekset ja tarvikkeet:

     

    • Valmista espressokahvia
    • Valitsemaasi maitoa
    • Metallikannun
    • Tarjoilulasin.

     

    Latte macchiaton resepti on helppo. Kun tarvikkeet ovat kasassa, valmista juoma näiden yksinkertaisten vaiheiden avulla:

     

    1. Valmista yksi annos espressoa.
    2. Höyrytä maito niin, että pidät metallikannua hieman kallellaan. Upota höyrytyssauva maitoon ja höyrytä, kunnes maito on vaahtoutunut.
    3. Kaada vaahdotettu maito tyhjään lasiin.
    4. Kaada sitten espressoannos höyrytetyn maidon päälle.
    5. Viimeistele macchiato lorauksella maitovaahtoa.

     

    Kun opettelet valmistamaan macchiatoa kotona, yksi avaintekijä onnistumisessa on kaataa espresso vaahdotetun maidon päälle hyvin hitaasti. Hidasta kaatamisprosessia lusikan avulla. Näin voit luoda kahville visuaalisesti vetoavan kerroksittaisen rakenteen, josta tämä espressojuoma tunnetaan.

     

    Jos haluat oppia valmistamaan jää-macchiatosta virkistävän alun päivällesi, se ei voisi olla helpompaa! Maidon höyryttämisen sijaan kaada jäähdytetty maito jäillä täytettyyn lasiin. Lisää yksi espressoannos samaan tapaan kuin kaataisit tavalliseen macchiatoon – ja olet valmis!

    Näin teet macchiaton kotona

    Mitä tarvitset

    Näin valmistat jäisen karamelli-macchiaton

     

    Näillä taidoilla voit jo testata erilaistan macchiato-juomien valmistamista kotona. Opettele karamellijääkahvin ohje ja aloita päiväsi jatkossa makeammin. Tarvitset kotitekoiseen jäiseen karamelli-macchiatoon seuraavat tarvikkeet:

     

    • Espressokahviannoksen
    • Valitsemaasi maitoa
    • Vaniljasiirappia
    • Karamellikastiketta
    • Jäitä
    • Tarjoilulasin.

     

    Kun kaikki nämä tarvikkeet ovat käsillä, olet valmis opettelemaan, miten jäinen latte macchiato caramel valmistetaan kotona. Seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita, niin pääset nauttimaan raikkaasta, kotitekoisesta jää-karamelli-macchiatosta ennen kuin huomaatkaan:

     

    1. Laita lasiin vaniljasiirappia ja jäitä.
    2. Kaada maito jäiden päälle.
    3. Kaada yksi annos – tai kaksi annosta – espressoa hitaasti jäiden päälle.
    4. Sekoita maitoa ja espressokahvia, kunnes ne ovat sekoittuneet tasaisesti.
    5. Kruunaa jäinen karamelli-macchiato lorauksella karamellikastiketta.

     

    Jos kaipaat annoksesi hieman lisämakeutta, voit lisätä päälle kermavaahtoa. Älä pidättele luovuuttasi sen suhteen, miten voit tehdä karamelli-macchiatosta erityisen herkullisen. Mikäli haluat tehdä juoman ilman jäitä, ei ongelmaa. Valmista karamelli-macchiato siinä tapauksessa tällä yksinkertaisella ohjeella:

     

    1. Kaada vaniljasiirappia tarjoilulasin pohjalle.
    2. Höyrytä maito ja kaada se lasiin.
    3. Lisää lasiin hitaasti yksi annos espressokahvia.
    4. Lisää karamellikastiketta annoksen päälle.

     

    Lyhyesti sanottuna: jos haluat tehdä kotona mukavasti lämmittävän karamelli-macchiaton, seuraa tavallisen macchiaton valmistusprosessia ja lisää lopussa karamellikastike.

     

    Nyt tiedät, miten valmistaa jäistä macchiatoa ja tavallista macchiatoa kotona. Himoitset sitten makeaa karamellin makua, jotain kuumaa tai jotain kylmää, kotitekoinen macchiato tyydyttää mielihalusi. Haluatko tehdä asiat vieläkin helpoimmiksi? Valmista tuore latte-macchiato baristan ottein omalla automaattiselle kahvikoneellasi – ja tee vaikutus vieraisiin tai hemmottele omia makunystyröitäsi aina, kun haluat.

    Löydä lisää

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.