Hunajasemifreddo
Hemmottele rakkaitasi tällä herkullisella italialaistyylisellä jälkiruoalla, jossa ei ole puhdistettua sokeria. Tämä kermainen semifreddo saa luontaisen makeutensa hunajasta. Se on helppo valmistaa, sillä siinä on vain kolme ainesta. Sen pehmeä, samettinen koostumus ja täyteläinen hunajan maku tekevät vaikutuksen kaikkiin.
Ainekset
- 1 suuri kananmuna
- 4 munankeltuaista
- 100 g hunajaa
- 350 ml kuohukermaa
- 1 rkl hunajaa
Ohjeet
1 - Vaihe 1: Lisää muna, munankeltuaiset ja hunaja yleiskoneen kulhoon, kiinnitä vispilä ja käynnistä laite 2 minuutiksi nopeudella 3. Valitse nopeus 8 ja jatka sekoittamista 3 minuuttia, kunnes seos on vaahtomaista.
2 - Vaihe 2: Siirrä vatkattu keltuaisseos metalliseen tai kuumuutta kestävään lasikulhoon ja kuumenna vesihauteessa alhaisella keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Laita sivuun jäähtymään.
Vinkki: Älä keitä keltuaisseosta liikaa, jotta se ei hyydy. Jos sinulla on keittiölämpömittari, lämmitä seosta, kunnes sen lämpötila on 74 °C. 3 - Vaihe 3: Lisää kuohukerma puhtaaseen yleiskoneen kulhoon, kiinnitä vispilä ja käynnistä laite 2 minuutiksi nopeudella 3. Valitse nopeus 8 ja jatka sekoittamista 3 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu.
4 - Vaihe 4: Kääntele kermavaahto jäähtyneeseen keltuaisseokseen varovasti lastalla. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä varovasti kelmulla. Laita se pakastimeen noin 8 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Vinkki: Kun kermavaahto käännellään seokseen asteittain, ainekset sekoittuvat hyvin, mutta vaahto ei painu kokoon. Liian voimakas sekoittaminen poistaa vaahdosta ilmaa, jolloin semifreddosta tulee kovaa ja tiivistä. 5 - Vaihe 5: Kun semifreddo on jäähtynyt, käännä se nurinpäin jäähdytetylle tarjoiluastialle, pirskottele päälle hunajaa ja tarjoile hunajakennolla, tuoreilla hedelmillä tai hedelmäjauheella koristeltuna.
- Vinkki: Saat parhaan tuloksen käyttämällä huoneenlämpöisiä munia. Tarjoile semifreddo välittömästi, sillä se sulaa helposti.
Vaihe 1
Vaihe 2
Vaihe 3
Vaihe 4
Vaihe 5