• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Resepti: Seesamibagelit

    Seesamibagelit

    Seesamibagelit

    Herkullisten kotitekoisten bageleiden reseptimme avulla teet vieläkin herkullisempia voileipiä. Näiden New York ‑tyylisten bagelien ainutlaatuinen koostumus perustuu taikinan keittämiseen ennen paistamista. Bagelit saavat siitä tunnusomaisen sitkeytensä ja rapean kuoren sekä pehmeän sisustan. Leivot kauniita bageleita jo ensi kerralla, kun annat yleiskoneen huolehtia vaivauksesta ja noudatat vaiheittaisia ohjeita. Vinkki: Käytä tähän reseptiin manitoba-vehnäjauhoa, sillä sen suuri gluteenipitoisuus tuottaa pehmeän ja joustavan taikinan, jota on helppo käsitellä ja joka antaa parhaan lopputuloksen.

    Keittiökone

    Ainekset

    • 440 g manitoba-vehnäjauhoa
    • 7 g kuivahiivaa
    • 20 g sokeria
    • 6 g suolaa
    • 300 ml haaleaa vettä
    • 1 kananmuna
    • 1 rkl vettä
    • 3 rkl seesaminsiemeniä

    Ohjeet

      1
    • Vaihe 1: Lisää jauhot, hiiva, sokeri, suola ja vesi yleiskoneen kulhoon, kiinnitä taikinakoukku ja käynnistä laite 30 sekunniksi nopeudella 1. Kytke 1 minuutin ajaksi nopeudelle 2 ja jatka sen jälkeen nopeudella 3 noin 6–7 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Kun olet valmis, peitä kulho kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna sen kohota huoneenlämmössä 1 tunnin ajan tai kooltaan kaksinkertaiseksi.
    • 2
    • Vaihe 2: Paina taikina kasaan ja laita se kevyesti voidellulle työtasolle. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile niistä pallot puristamalla ja muotoilemalla sauma. Aseta pallo työtasolle saumapuoli alaspäin ja pyörittele sitä kämmenessä. Laita pallot uunipellille, peitä kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 10 minuuttia.
    • 3
    • Vaihe 3: Kun taikina on levännyt, ota taikinapallo ja paina jauhotetulla sormella reikä sen keskelle. Pyöritä sitä kevyesti kahden sormen ympärillä ja vedä sekä venytä reikää suuremmaksi. Toista sama muille palloille.

      Vinkki: Reiän koon on vastattava reunojen leveyttä.
    • 4
    • Vaihe 4: Kuumenna suuri kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää bagelit veteen yksi kerrallaan ja keitä kevyesti noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Valuta bagelit reikäkauhassa ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Vatkaa muna veteen. Voitele bagelit muna-vesiseoksella ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
    • 5
    • Vaihe 5: Uuni: Paista bageleita esilämmitetyssä uunissa 220 °C:ssa 16 minuuttia.

      Airfryer: Paista XXL Airfryerissa 160 °C:n lämpötilassa 13 minuuttia. Paista kahdessa erässä.

      Kun bagelit ovat paistuneet, anna niiden jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
    Vaihe 1

    Vaihe 1

    Vaihe 2

    Vaihe 2

    Vaihe 3

    Vaihe 3

    Vaihe 4

    Vaihe 4

    Vaihe 5

    Vaihe 5

    Seesamibagelit

    Mitä tarvitset?

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.