• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Resepti: Pistaasi-semolinakakku

    Pistaasi-semolinakakku

    Pistaasi-semolinakakku

    Tämä tuoksuva kakku on valmistettu yksinkertaisesta taikinasta, joka on täynnä ruusuveden, kardemumman ja sitruunan aromeja. Semolina, mantelijauho ja jauhetut pistaasipähkinät yhdistyvät siinä tiiviiksi, kosteaksi kakuksi, joka on kostutettu itse valmistetulla siirapilla. Tarjoa sitä herkullisena jälkiruokana viikonloppuaterian päätteeksi tai nauti sitä iltapäiväherkkuna teekupposen kera. Tarvitset tähän reseptiin 20 cm:n irtopohjavuoan.

    Keittiökone

    Ainekset

    • 120 g kuorittua pistaasipähkinää
    • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
    • 100 g mantelijauhoa
    • 120 g semolina-vehnäjauhoa
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 ripaus suolaa
    • 280 g pehmeää voita
    • 300 g sokeria
    • 4 keskikokoista kananmunaa
    • 1 tl sitruunankuorta
    • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
    • 2 rkl ruusuvettä
    • 0,5 tl vaniljauutetta
    • 70 g sokeria (siirappiin)
    • 90 ml ruusuvettä (siirappiin)
    • 150 ml vastapuristettua sitruunamehua (siirappiin)
    • 60 g tomusokeria (siirappiin)
    • 0,5 tl jauhettua kardemummaa (siirappiin)
    • Muutamia pistaaseja karkeasti pilkottuina (tarjoiluun, valinnainen)
    • Ruusun terälehtiä (tarjoiluun, valinnainen)

    Ohjeet

      1
    • Vaihe 1: Laita pistaasit ja kardemummajauhe tehosekoittimeen ja hienonna hienoksi. Siirrä keskikokoiseen kulhoon, lisää mantelijauho, semolina-vehnäjauho, leivinjauhe ja suola ja sekoita hyvin. Siirrä sivuun odottamaan.
    • 2
    • Vaihe 2: Laita kulhoon pehmeä voi ja sokeri, kiinnitä vispilä ja käynnistä laite 2 minuutiksi nopeudella 3. Lisää munat vähitellen yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista nopeudella 8 vielä 2 minuuttia, kunnes seos on tasaista ja yhtenäistä.
    • 3
    • Vaihe 3: Lisää pistaasiseos, sitruunankuori, sitruunamehu, ruusuvesi ja vaniljauute kananmuna-voiseokseen, kiinnitä vatkain ja käynnistä laite 2 minuutiksi nopeudella 1. Älä sekoita liikaa.
    • 4
    • Vaihe 4: Laita kakkutaikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista semolinakakkua 180 °C:seen esikuumennetussa uunissa 55 minuuttia. Käytä ylä- ja alalämpöä ilman kiertoilmaa.
    • 5
    • Vaihe 5: Valmista siirappi sekoittamalla keskenään sokeri, ruusuvesi ja sitruunamehu. Säästä 2 rkl sitruunamehua ja 1 rkl ruusuvettä kuorrutusta varten. Kun kakku on paistunut, kaada siirappi sen päälle ja anna kakun levätä irtopohjavuoassa vähintään 8 tuntia tai yön yli.
    • 6
    • Vaihe 6: Valmista kuorrutus ennen tarjoilua sekoittamalla tomusokeri ja jauhettu kardemumma aiemmin sivuun jättämääsi sitruunamehuun ja ruusuveteen. Sekoita hyvin, kunnes seos on yhtenäistä ja tasaista. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle karkeasti pilkotut pistaasit ja tarjoile.
    Vaihe 1

    Vaihe 1

    Vaihe 2

    Vaihe 2

    Vaihe 3

    Vaihe 3

    Vaihe 4

    Vaihe 4

    Vaihe 5

    Vaihe 5

    Vaihe 6

    Vaihe 6

    Pistaasi-semolinakakku

    Mitä tarvitset?

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.