2-3 rkl limoncelloa (italialaista sitruunalikööriä) tai vodkaa
200 g kirsikoita tai vadelmia
- leivinpaperilla peitetty uunipelti
- monitoimikone ja vatkainosa
Ohjeet
Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta ohueksi. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
Kiinnitä vatkainosa monitoimikoneeseen ja vatkaa valkuaiset ja ½ teelusikallinen suolaa lähes kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri kolmessa osassa ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaiset ovat muuttuneet kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Tee kovasta valkuaisvaahdosta pellille neljä kahden sentin korkuista ympyrää. Tee lusikalla jokaisen ympyrän keskelle pieni aalto ja paista marenkeja noin tunnin ajan, kunnes ne ovat ulkopuolelta kuivia ja kovia.
Sammuta uuni, avaa ovi raolleen ja anna marenkien jäähtyä kokonaan. Nosta marengit varovasti pelliltä ja laita ilmatiiviiseen rasiaan.
Vatkaa mascarpone kermaiseksi seokseksi ja lisää likööri ja sitruunankuori. Täytä marengit juuri ennen tarjoilua sitruunamascarponella ja koristele hedelmillä.
VINKKI: 1) Varmista, ettei kulhossa ja vatkaimessa ole yhtään rasvaa, pyyhkimällä ne suolalla tai sitruunamehulla. 2) Pursota marengit uunipellille suurella suukappaleella varustetulla pursottimella. 3) Käytä mascarponen sijaan ricottaa, jos haluat vähärasvaisemman version. 4) Marengit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jopa viikon.
Napsauttamalla linkkiä poistut viralliselta Philips Electronics Ltd:n ("Philips") verkkosivustolta. Kaikki tällä sivustolla mahdollisesti olevat linkit kolmansien osapuolten verkkosivustoille tarjotaan vain avuksesi, eivätkä ne millään tavalla edusta minkäänlaista yhteyttä tai tukea näillä linkitetyillä verkkosivustoilla annettuihin tietoihin. Philips ei anna minkäänlaisia väitteitä tai takuita kolmansien osapuolien verkkosivustoista tai niiden sisältämistä tiedoista.