1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Products

    Sitruunamascarponella ja punaisilla hedelmillä täytetyt marengit

    Makea ja kevyt mutta energinen

    Annoksia 4 p, Valmistusaika: 25 m, Kypsennysaika 60 m

    Ainekset

    • 1 sitruuna
    • 2 valkuaista
    • 100 g tomusokeria
    • 125 g mascarponea
    • 2-3 rkl limoncelloa (italialaista sitruunalikööriä) tai vodkaa
    • 200 g kirsikoita tai vadelmia
    • - leivinpaperilla peitetty uunipelti
    • - monitoimikone ja vatkainosa

    Ohjeet

    • Pese sitruuna ja raasta puolet kuoresta ohueksi. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
    • Kiinnitä vatkainosa monitoimikoneeseen ja vatkaa valkuaiset ja ½ teelusikallinen suolaa lähes kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri kolmessa osassa ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaiset ovat muuttuneet kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
    • Tee kovasta valkuaisvaahdosta pellille neljä kahden sentin korkuista ympyrää. Tee lusikalla jokaisen ympyrän keskelle pieni aalto ja paista marenkeja noin tunnin ajan, kunnes ne ovat ulkopuolelta kuivia ja kovia.
    • Sammuta uuni, avaa ovi raolleen ja anna marenkien jäähtyä kokonaan. Nosta marengit varovasti pelliltä ja laita ilmatiiviiseen rasiaan.
    • Vatkaa mascarpone kermaiseksi seokseksi ja lisää likööri ja sitruunankuori. Täytä marengit juuri ennen tarjoilua sitruunamascarponella ja koristele hedelmillä.
    • VINKKI: 1) Varmista, ettei kulhossa ja vatkaimessa ole yhtään rasvaa, pyyhkimällä ne suolalla tai sitruunamehulla. 2) Pursota marengit uunipellille suurella suukappaleella varustetulla pursottimella. 3) Käytä mascarponen sijaan ricottaa, jos haluat vähärasvaisemman version. 4) Marengit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jopa viikon.
    • Valmistusaika 25 minuuuttia (+ 1 tunti uunissa)
    Sitruunamascarponella ja punaisilla hedelmillä täytetyt marengit