Purjoa on saatavilla ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan purjo on lokakuun ja toukokuun välisenä aikana.
Annoksia 4 p, Valmistusaika: 0 m, Kypsennysaika 23 m
Ainekset
- 350 g purjoa
- 50 g perunaa
- 50 g silputtua sipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- 7,5 dl kanalientä
- tuoreita timjamin lehtiä
- pippuria & suolaa oman maun mukaan
- 1 tl sinappia
- 1 tl kapriksia
- ½ rkl sitruunamehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- tuoretta persiljaa
Ohjeet
- Huuhtele purjot ja leikkaa ne 1 cm paksuisiksi renkaiksi. Kuori ja pilko perunat
2,5 cm paloiksi.
- Laita kaikki keittoainekset SoupMakeriin, sulje kansi ja paina sosekeitto-ohjelman painiketta.
- Sekoita sillä välin vinaigretten ainekset pienessä kulhossa.
- Kun keitto on valmista, avaa kansi ja kaada keitto kauniisiin keittokulhoihin. Lorauta keiton joukkoon hieman vinaigrettea ja tarjoile.
- Vinkki: Voit tarjoilla keiton myös kylmänä, jos haluat. Jäähdytä keittoa vähintään 3 tunnin ajan.