Tämä mulligatawny on itsessään herkullinen ateria. Maku vain paranee, kun ruoka vetäytyy jääkaapissa yön yli.
Annoksia 4 p, Valmistusaika: 0 m, Kypsennysaika 23 m
Ainekset
- 20 g tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulin kynttä
- 50 g sellerinvarsia
- 50 g porkkanaa
- 50 g silputtua sipulia
- 150 g mangoa tai omenaa
- 200 g kananrintaa
- 50 g riisiä
- 1 rkl kurkumaa
- ½ tl jauhettua kuminaa
- 6,3 dl kana- tai kasvislientä
- pippuria & suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 dl jogurttia, tuoretta silputtua korianteria koristeluun
Ohjeet
- Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Pilko sellerit ja porkkanat suupaloiksi. Kuori mango ja poista kivi tai leikkaa omena ohuiksi siivuiksi. Pilko kana 2 cm paloihin.
- Laita kaikki ainekset sitruunanmehua ja koristeita lukuun ottamatta SoupMakeriin. Sulje kansi ja valitse pureskeltavan keiton valmistusohjelma.
- Kun keitto on valmista, avaa kansi ja sekoita sitruunamehu keiton joukkoon. Jaa keitto kulhoihin ja koristele lorauksella jogurttia ja silputulla korianterilla.
- Vinkki: Ylijäänyt liha sopii tähän keittoon täydellisesti. Sekoitat vain joukkoon kypsää pilkottua
lampaan-, kanan- tai naudanlihaa ennen tarjoilua.