• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 4 Min

    Miten valmistaa lasagnelevyt kotona?


    Itse tehdyt lasagnelevyt tarjoavat sinulle monenlaisia etuja. Ensinnäkin, kun valmistat pastan itse, tiedät tarkalleen mitä aineksia se pitää sisällään ja mitä syöt. Toiseksi lasagnelevyt on helppo valmistaa, eikä sinun tarvitse täyttää keittiösi säilytystilaa pastapakkauksilla. Lue lyhyestä oppaastamme, miten helppoa kotitekoinen pasta onkaan valmistaa.

    Miten valmistaa lasagnelevyt itse – resepti tuorelasagnelevyihin


    Pastan tekeminen itse alusta alkaen on helpompaa kuin uskotkaan – eivätkä itse tehdyt lasagnelevyt ole poikkeus. Tutustu yksinkertaiseen oppaaseemme ja opi tekemään omat lasagnelevysi. Voit tehdä maukkaita pastaruokia kotona alusta alkaen – ja perheesi ilahtuu taatusti. Kerromme nyt, mitä tarvitset pastantekoon.

    Välineet:

     

    • Haarukka
    • Kaavin
    • Kaulin tai pastakone
    • Pasta- tai leivonnaisveitsi


    Ainekset:

     

    • 275 g pastajauhoa tai semolinajauhoa (jos sinulla ei ole kumpaakaan, voit käyttää myös tavallista vehnäjauhoa)
    • 3 isoa munaa
    • Ripaus suolaa
    • Vettä

    Näin teet tuoreet lasagnelevyt käsin:

    Näin teet tuoreet lasagnelevyt käsin:

     

    1. Kaada jauhot työtasolle. Tee kolo jauhojen keskelle ja riko munat tähän koloon. Lisää suola.
    2. Vatkaa munat haarukalla. Lisää kananmunavaahto hitaasti ympärillä olevin jauhoihin, kunnes lopputuloksena on löysähkö taikina. 
    3. Käytä kaavinta jäljellä olevien jauhojen lisäämiseen taikinaan. Kaavi jauhoja kohti löysän taikinan keskustaa.  Jos taikina on liian jäykkää, voit lisätä vettä. Lisää vettä kuitenkin vain ruokalusikallinen kerrallaan. 
    4. Kun taikina on kiinteä, vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan. Jatka vaivausta, kunnes taikinasta tulee pehmeä ja tasainen.
    5. Muotoile taikina pallon muotoon ja laita se kulhoon odottamaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja annan taikinan levätä jääkaapissa noin puolesta tunnista tuntiin.
    6. Jaa taikina kolmeen yhtä isoon osaan. Kauli ja kääntele taikinaa, kunnes se on noin 1 mm paksu.
    7. Leikkaa taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä pasta- tai leivonnaisveitsellä. Yksi itse tehtyjen lasagnelevyjen eduista on, että voit tehdä levyistä juuri oikean mallisia ja kokoisia valmistamaasi ruokalajia varten.
    8. Anna levyjen kuivua noin 30 minuuttia huoneenlämmössä. Asettele levyt kuivumaan puhtaalle, jauhotulle kankaalle. 

    Mitä tarvitset

    Näin teet tuoreet lasagnelevyt pastakoneella:

     

    1. Seuraa yllä olevia työvaiheita 1–5. 
    2. Jaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Lisää taikinan pintaan hieman jauhoja ja aja taikina pastakoneen läpi. 
    3. Lisää taikinan pintaan hieman lisää jauhoja, taittele taikina ja aja se jälleen koneen läpi. Jatka taikinan ajamista pastakoneen läpi, kunnes taikina on pehmeää, kooltaan tasaista, eikä tartu enää sormiin. 
    4. Tarkista pastakoneen säädökset saavuttaaksesi lasagnelevylle oikean paksuuden. Toista kaksi edellistä vaihetta, kunnes lopputuloksena on yksi pitkä pastalevy, jonka paksuus on toiveidesi mukainen.
    5. Leikkaa pitkä pastalevy pienemmiksi levyiksi. Valitse sopiva koko valmistamasi ruokalajin mukaan. 
    6. Asettele levyt kuivumaan puhtaalle, jauhotulle kankaalle. Anna levyjen kuivua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. 

     

    Vinkki: Voit helpottaa kotitekoisten lasagnelevyjen valmistusta hankkimalla itsellesi laadukkaan pastakoneen, joka tekee kovimman työn puolestasi. Philipsin Avance Collection Pastakone sekoittaa, vaivaa ja puristaa pastan automaattisesti toivomaasi muotoon vain 10 minuutissa. Kaiken lisäksi voit helposti varioida taikinaa käyttämällä erilaisia jauhoja, öljyjä ja mausteita.


    Kun olet valmistanut kotitekoisen pastan ohjeidemme mukaan, sinun tarvitse enää koota lempilasagneannoksesi – oli se sitten klassinen naudanlihalasagne tai maukas kasvislasagne — ja homma on hoidettu! Helpon oppaamme avulla opit nopeasti hallitsemaan kaikki itse tehtyjen lasagnelevyjen työvaiheet.

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.