Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Äitiys- ja lastenhoitotarvikkeet
Philips AVENT - Starting solids

Kiinteisiin ruokiin siirtyminen

Noin neljän–kuuden kuukauden ikäisenä vauva ei välttämättä ole enää niin tyytyväinen saadessaan pelkkää maitoa ja katselee uteliaana, kun sinä syöt. Nämä ovat merkkejä siitä, että vauvasi on valmis siirtymään kiinteisiin ruokiin.

Philips AVENT - Starting solids

Paras tapa varmistaa ravintoaineiden säilyminen vahingoittumattomina on hankkia tuoreita raaka-aineita, joista valmistat ruoat. Itse tekemällä voit myös varmistaa, että tiedät tarkalleen, mitä vauvasi syö.

Ainesten säilytys-, valmistus- ja kypsennystapa vaikuttaa myös niiden ravintoarvoon, joten olemme koonneet hyviä vinkkejä, miten parhaiten valmistat vauvan ensimmäiset ruoat.

Höyryttäminen

Höyryttäminen on yksi parhaita kypsennysmenetelmiä, sillä se säilyttää raaka-aineiden maun. Myös Philips AVENT -höyrykeittimen ja tehosekoittimen yhdistelmä säilyttää ruoan ravintoaineet parhaalla mahdollisella tavalla. Laite sekoittaa ruoka-aineista höyrytysvaiheessa irronneen mehun takaisin ruoan joukkoon sekoitusvaiheessa.

Valmistus ja säilytys

  • Huolehdi hygieniasta valmistamalla ruoka siistissä keittiössä puhtailla välineillä
  • Pese kätesi ennen ruoanvalmistusta ja vauvan kädet ennen syömistä
  • Kypsennä vauvanruoka huolellisesti tulikuumaksi ja jäähdytä se ennen tarjoamista
  • Mikroaaltouunissa lämmitettäessä ruoka kuumenee epätasaisesti, ja liian kuumat kohdat voivat polttaa sinun tai lapsesi suuta. Muista aina sekoittaa mikroaaltouunissa lämmittämäsi ruoka kunnolla ja anna sen jäähtyä ennen tarjoamista (Philips AVENT pullon ja vauvanruoan lämmitin kuumentaa ruoan turvallisesti ja tasaisesti)
  • Älä koskaan lämmitä vauvanruokaa useammin kuin kerran.
  • Säilytä ruoka huolellisesti ja huomioi viimeinen käyttöpäivä
  • Useimpia vastavalmistettuja ruokia voi säilyttää peitettynä jääkaapissa jopa 24 tuntia
  • Säästät aikaa valmistamalla enemmän ruokaa kerralla ja pakastamalla annokset jääpalamuoteissa tai säilytysastioissa, kuten Philips AVENT VIA -kupeissa.
  • VIA-kupit ovat hygieenisiä, pinottavia ja niihin on helppo merkitä ruoan nimi ja valmistuspäivämäärä.
  • Tarkista pakastimen käyttöohjeista, kauanko voit turvallisesti säilyttää vauvanruokaa. Yleensä aika on 1–3 kuukautta.
  • Älä pakasta ruokaa uudelleen sulatuksen jälkeen.

Muutamia huomioitavia seikkoja raaka-aineista

  • Pese kaikki hedelmät ja vihannekset huolellisesti ennen käyttöä ja kuori ne tarvittaessa.
  • Älä lisää vauvan ruokaan suolaa.
  • Kokeile käyttää yrttejä tai samoja mietoja mausteita kuin tavallisissa kotiruokaresepteissä, jotta saat vauvalle tarjoamastasi ruoasta maukkaampaa.
  • Älä lisää sokeria kuin hyvin pieni määrä kirpeisiin hedelmiin saadaksesi niistä maittavia.
  • Jotkin ruoka-aineet, kuten raa'at äyriäiset, maksa, pastöroimattomasta maidosta valmistetut pehmeät juustot ja hunaja, eivät sovi alle vuoden ikäisille lapsille.
  • Kananmunat on aina keitettävä täysin kypsiksi.
  • Ota yhteyttä neuvolaan, jos sinulla on kysyttävää vauvanruoan valmistuksesta.

Huomaa, että näissä artikkeleissa annetut tiedot on tarkoitettu yleisohjeiksi eivätkä ne korvaa lääketieteen ammattilaisen antamia ohjeita. Jos sinulla tai lapsellasi ilmenee oireita tai tila, joka on vakava tai jatkuva tai edellyttää lääketieteellistä hoitoa, hakeudu lääkärin hoitoon. Philips AVENT ei vastaa mistään vahingoista, jotka ovat seurausta tällä verkkosivustolla annettujen tietojen käytöstä.

Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä neuvoja

Pureskeltavaa ruokaa vauvallesi

Pureskeltavaa ruokaa vauvallesi

Vauvojen ja pikkulasten ruokaohjeita

Vauvojen ja pikkulasten ruokaohjeita