• 30 päivän palautusoikeus

  • 2 vuoden takuu

  • Ilmainen toimitus alkaen 20 EUR

0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Lukuaika: 7 Min

    Mehun säilytys – mehun pakastus ja muut vinkit tuoreen mehun säilytykseen 

     

    Tuorepuristettu mehu on taivaallista. Kyse ei ole vain mausta, vaan myös mehun tärkeistä vitamiineista ja ravintoaineista. Pidät sitten lasillisesta juuri puristettua omena-, appelsiini- tai greippimehua – tai jännittävämmistä mehuaineksista, kuten avokadosta tai retiisistä – herkullinen mehu on täydellinen lisä tasapainoiseen ruokavalioon. Oikealla mehustimella on helppo valmistaa mehua, joka on huippuluokkaa sekä maun, rakenteen kuin laadunkin puolesta.


    Tuore mehu ei valitettavasti aina kestä pitkää säilytystä, sillä mehun vitamiinipitoisuus laskee heti valmistamisen jälkeen. Siksi juuri puristetun mehun säilytys aiheuttaa monelle hieman päänvaivaa. Jos haluat nauttia mehun niin, että sen ravintoarvot ovat kohdillaan, sinun täytyy tietää, miten kauan voit säilyttää sitä viileässä – ja onko mehun pakastus mahdollista. Kätevästä oppaastamme saat parhaat vinkit täydellisen kotitekoisen mehun valmistukseen sekä neuvot mehun säilöntään niin, että mehu tarjoaa juontihetkellä juuri sen kaipaamasi vitamiinipotkun!

    Tuoreen mehun säilytys: aloitetaan täydellisestä mehusta 

     

    Ennen kuin kerromme, miten mehun säilytys kannattaa hoitaa, sinun on puristettava mehu! Markkinoilla on monia tuotteita, jotka sopiva täydellisen tuoremehulasillisen valmistukseen. Jos haluat oppia lisää täydellisesti puristetusta mehusta, me olemme luoneet sinulle tämän lyhyen oppaan.

    Mehustusmetodit

     

    Mehustuksen voi hoitaa kahdella tavalla.

     

    • Höyrymehustus: Tässä valmistustavassa käytetään höyryä, joka lämmittää hedelmää poistaen entsyymejä ja uuttaen samalla mehua.
    • Kylmäpuristaminen: Tämä menetelmä hyödyntää hydraulista puristinta mehun puristamiseen hedelmistä ja vihanneksista.

     

    Kylmäpuristetulla mehulla on yksi selvä etu. Aina kun hedelmää kuumennetaan, se menettää entsyymejä ja tärkeitä vitamiineja. Kylmäpuristetulla mehulla et taas voi mennä pieleen: laita hedelmät mehupuristimeen, käynnistä se ja nauti herkullisesta, vastapuristetusta mehusta.

    Mehustimen valinta

    Mehustimen valinta


    Mehustinta valitessa kannattaa käyttää hieman aikaa erilaisten vaihtoehtojen ja mallien tutkimiseen. Jokainen niistä vaikuttaa eri tavalla vitamiinipitoisen juomasi makuun, koostumukseen ja ravintosisältöön. Lisäksi mehustintyyppi voi vaikuttaa tuoremehun säilyvyyteen. Tässä yksinkertainen johdatuksemme kahteen yleisimpään mehutipuristintyyppiin.

     

    • Mehulinko: Voit toki halutessasi valmistaa mehun sauvasekoittimella, mutta se ei vie sinulta vain aikaa ja voimia – se vie myös ison osan mehusi vitamiineista vitamiinit. Laadukas laite, kuten Philipsin Viva Collection -mehulinko, valmistaa mehua suoraan lasiin, mikä tekee mehun säilönnän jääkaappiin helpoksi. Mehun valuminen suoraan lasin vähentää sen hapettumista ja vitamiinihukkaa. Nopea mehulinko hoitaa sekä mehustuksen että laitteen puhdistuksen hetkessä.
    • Mehuprässi: Kuten nimi antaa ymmärtää, mehuprässi puristaa mehun hedelmistä ja vihanneksista hitaasti ja hellävaraisesti – mutta älä anna nimen hämätä. Vaikka useimmilla hitailla mehupuristimilla on mehulinkoja alhaisempi kierrosluku, saat silti lasillisen tuoremehua melko nopeasti. Hidas? Tuskin. Lempeä? Todellakin! Tämä tarkoittaa myös enemmän makua mehuun. Philipsin Avance Collection Mehuprässi puristaa jokaisen mehutipan talteen ja – puhdistaa samalla laitteen sisäosat. Hedelmät ja vihannekset voi laittaa koneeseen suurina palasina, joten esivalmistelut ovat minimaaliset. MicroMasticating-tekniikka rikkoo solujen hedelmien ja vihannesten rakenteen niin, että voit puristaa lasiin kaiken niiden mehun ja ravinteet. Jopa 90 % hedelmästä päätyy lasiin.*

    Mehun säilytysajan lisääminen – miten säilyttää tuoremehu ravintoaineita kadottamatta

     

    Jos etsit vastauksia tuoremehun säilyttämisen ongelmiin, älä etsi enempää! Tässä muutamia vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin mehun säilytyksestä – tutustu vastauksiimme, niin voit nauttia terveellistä tuorepuristetusta mehusta pidempään.

    Miten kauan mehu säilyy?

     

    Jos haluat säilyttää vastapuristetun mehusi pakastamatta sitä, voit säilyttää sen jääkaapissa kolme päivää. Jos pakastat mehusi, se säilyy jopa 12–16 kuukautta. Mehun pakastaminen on siis mahdollista!

    Mikä on paras tapa säilyttää tuorepuristettua mehua?


    Tämä riippuu siitä, kuinka kauan haluat säilyttää mehua – ja haluatko mehun säilyttävän vitamiinit ja ravintoaineet. Jos haluat mehun säilyttävän vitamiinit ja ravintoaineet, sitä kannattaa säilyttää ennemmin jääkaapissa kuin huoneenlämmössä. Pakastimessa voit säilyttää tuorepuristetun mehun vieläkin pidempään ravintoaineiden ja vitamiinien kera.

    Miten voin saada enemmän ravintoaineita tuoremehuuni?


    Kun käytät hedelmiä, joiden kuori kelpaa syötäväksi – esimerkiksi omenoita –, älä kuori hedelmiä. Kuori on täynnä vitamiineja ja ravintoaineita, joten se sopii täydellisesti vastapuristettuun mehuun. Kuoren lisääminen mehuun voi auttaa parantamaan vitamiinien säilyvyyttä ja kohentamaan juoman ravintosisältöä.

    Mitä tarvitset

    Onko tuorepuristetun mehun pakastaminen ainoa tapa säilyttää sitä pitkään?

     

    Jos pakastimesi on jo täynnä, toinen vaihtoehto mehun säilöntään on pastörointi. Tämä menetelmä tappaa mikro-organismit, jotka saavat mehun haihtumaan. Se on yksinkertainen ja nopea tapa säilöä kotitekoinen mehu.

     

    Vinkki: Tämän menetelmän avulla voit säilyttää vastapuristettua mehua jopa vuoden. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että tuoremehusi menettää vitamiineja pastörointiprosessiin kuuluvan kuumentamisen aikana.

    Miten pastöroin tuoreen mehun?


    Pastöroi hedelmämehu näiden ohjeiden avulla:

     

    • Kaada mehu steriileihin lasipulloihin heti puristamisen jälkeen.
    • Aseta lasipullot säilöntäpannuun. Jos sinulla ei ole säilöntäpannua, voit käyttää ruostumattomasta teräksestä valmistettua kattilaa. Ruostumaton teräs toimii parhaiten, koska sen sisältö kypsyy nopeasti. Vältä alumiinipannuja, koska alumiini voi tehdä hedelmien mausta hapanta.
    • Täytä pannua kuumalla vedellä, kunnes pullojen alaosat peittyvät.
    • Varmista, että vesi on vähintään 72°C.
    • Poista pullot 20 minuutin kuluttua ja laita korkki tai kansi päälle ennen varastointia.

     

    Tämän kätevän oppaan avulla valmistat mehut ja hoidat myös mehun säilytyksen kotioloissa ongelmitta. Sinulla on nyt hallussasi kaikki tarvittavat vinkit ja kikat, joiden ansiosta hallitset mehun säilömisen heti valmistamisen jälkeen. 

     

    * Testit 1 000 grammalla viinirypäleitä, omenoita, karhunvatukoita, mansikoita, tomaatteja, vesimelonia, appelsiineja ja granaattiomenaa.

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.