0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    Sitrushyytelö mantelipaloilla koristeltuna

    Hyytelö ei ole vain lasten juttu

    Annoksia 4 p, Valmistusaika: 45 m

    Ainekset

    • 6 vaaleaa liivatelehteä
    • 16 mandariinia
    • 1 lime
    • 100 g sokeria
    • 2 rkl pieniä mintunlehtiä
    • 1 valkuainen
    • 1 rkl hunajaa
    • 100 g mantelilastuja
    • - hyytelövuoka tai kulho (500 ml)
    • - leivinpaperilla peitetty uunipelti
    • - monitoimikone ja sitruspuserrin

    Ohjeet

    • Liota liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä. Kuori ja pilko neljä mandariinia ja leikkaa valkoinen osa terävällä veitsellä. Kerää mehu talteen. Kiinnitä sitruspuserrin monitoimikoneeseen. Purista loppujen mandariinien ja sitruunoiden mehu ja siivilöi mehu. Kaada sitrusmehu syvään kattilaan, lisää sokeri ja kiehauta. Anna sokerin sulaa ja ota kattila levyltä.
    • Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kuumaan sitrusmehuun sekoittamalla. Laita kattila jääkylmällä vedellä täytettyyn kulhoon ja anna jäähtyä, kunnes mehu muuttuu hyytelömäiseksi. Sekoita mandariininpalat ja mintunlehdet varovasti hyytelöön.
    • Huuhtele hyytelömuotti kylmällä vedellä ja kaada hyytelö muottiin. Laita muotti jääkaappiin ja anna vetäytyä 2-3 tuntia. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
    • Vatkaa munat hunajan kanssa ja kaada sekaan mantelilastut. Levitä manteliseos ohueksi levyksi uunipellille ja paista uunissa 15-20 minuutin ajan kullanruskeaksi. Anna jäähtyä ja murra isoiksi paloiksi.
    • Pidä hyytelömuotin pohjaa parin sekunnin ajan kuumassa vedessä, minkä jälkeen käännä ja irrota hyytelö muotista. Leikkaa hyytelö neljään osaan ja aseta jälkiruokalautasille. Koristele mantelipaloilla ja tomusokerilla.
    • Valmistusaika 45 minuuuttia + 2-3 tuntia jääkaapissa
    Sitrushyytelö Mantelipaloilla Koristeltuna | Philips

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Sivustomme sopii parhaiten uusimmille Microsoft Edge-, Google Chrome- ja Firefox-selaimille.