1
0

Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tällä hetkellä yhtään tuotetta.

    • Philips verkkokaupan edut

    • 30 päivän palautusoikeus

    • 2 vuoden takuu

    • Ilmainen toimitus

    Products

    Ranskalainen omenatorttu

    Isoäidin tapaan

    Annoksia 1 p, Valmistusaika: 0 m, Kypsennysaika 60 m

    Ainekset

    • 1 kg omenia (Elstar)
    • puolikkaan sitruunan mehu
    • 3-4 rkl juoksevaa hunajaa
    • 26 cm pyöreä kakkuvuoka irrotettavalla pohjalla, rasvattu
    • Täytteeseen:
    • 1 kananmuna
    • 150 g mantelitahnaa
    • 2 rkl ranskankermaa
    • 125 g kylmää voita, kuutioina
    • 250 g jauhoja
    • Taikinaan:

    Ohjeet

    • Laita sekoitusterä monitoimikoneeseen ja lisää jauhot ja voi kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja kananmuna. Anna monitoimikoneen käydä, kunnes taikina on valmista. Lisää tarvittaessa 1-2 ruokalusikallista vettä.
    • Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan käsin jauhoisella pöytälevyllä. Kääri taikina kelmuun ja jätä se uuniin 30 minuutiksi.
    • Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
    • Kaulitse taikina kevyesti jauhoisella pöytälevyllä noin 30 cm levyiseksi. Aseta taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen taikina vuoan päältä.
    • Sekoita mantelitahna ranskankermaan. Kaada seos kakkuvuokaan ja levitä se pohjalle.
    • Kuori omenat, leikkaa ne neljään osaan ja poista ydin. Aseta leikkurilevy monitoimikoneeseen. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi työntämällä ne syöttöputken läpi. Tyhjennä kulho puolivälissä, jotta viipaleet eivät soseudu. Pirskota omenaviipaleiden päälle sitruunamehua ja aseta ne päällekkäisiksi ympyröiksi kakkuvuokaan.
    • Laita kakkuvuoka uunin alimmalle tasolle ja paista torttua 35-40 minuuttia. Ota torttu uunista ja sivele omenoiden päälle runsaasti hunajaa. Jäähdytä, kunnes torttu on haalea tai kylmä. Tarjoile lusikallisella jäätelöä tai ranskankermaa.
    Ranskalainen omenatorttu